Objavljeno: 19.12.2017 u 21:25 | Zanimljivosti | Komentara:

Od ova dva lica izaberite ono koje izgleda SREĆNIJE: A mi ćemo vam otkriti kako vaš mozak radi

Svakom čovjeku je jedna polovina mozga dominantnija, a upravo to određuje kako razmišljaju, koji su im prioriteti u životu, da li su više logični ili kreativni…

lice-test

Na primjer, ljudi kojima je lijeva strana aktivnija su logičniji, skloni analitičkom razmišljanju, objektivni su. S druge strane, pojedinci kod kojih dominira desna strana mozga su više intuitivni, misaoni, subjektivni.

Koja strana mozga je kod vas aktivnija, i šta to znači, možete otkriti pomoću jednostavnog testa. Pogledajte ilustraciju i recite koje lice na njoj je srećnije – lijevo ili desno:

Koje lice ste odabrali?

LIJEVO LICE

Kod vas je aktivnija lijeva strana mozga što vas čini sposobnijima za rješavanje zadataka koji uključuju logiku, jezik i analitičko razmišljanje. Lijeva strana mozga je bolja u: jezicima, logici, kritičkom razmišljanju, brojevima, rasuđivanju.

DESNO LICE

Kod vas je dominantnija desna strana, a to pokazuje da se odlično snalazite u ekspresivnim i kreativnim zadacima. Neke od sklonosti i sposobnosti koje su vezane za desnu polovinu mozga: prepoznavanje lica, izražavanje emocija, čitanje emocija, muzika, boje, mašta, kreativnost.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: