Objavljeno: 20.12.2016 u 12:33 | Zanimljivosti | Komentara:

NOSTRADAMUSOVA PREDVIĐANJA ZA 2017. godinu: Otkrivena zastrašujuća upozorenja proroka iz 16. vijeka

Mišel de Notr Dam je bio francuski filozof 16. vijeka koji je, kako navode njegovi sljedbenici, predvidio mnoge istorijske događaje uključujući 9/11, Hitlerov uspon i predsjedničku pobjedu Donalda Trampa.

nostradamus

Nakon godine pune iznenađenja i političkih briga, vjernici su još jednom pogledali Nostradamusove spise kako bi pokušali da predvide šta će donijeti nova godina.

Na svjetskoj sceni, Kina bi mogla da načini hrabre poteze da izliječi “ekonomski disbalans“ u svijetu sa dalekosežnim posljedicama, navode vjernici.

Italija bi se mogla suočiti sa teškom finansijskom situacijom, sa porastom nezaposlenosti i kreditima koji će je učiniti “epicentrom“ svježe krize evrozone.

Ova zemlja je izgleda spremna da iskusi ekonomsko previranje i duboku bankarsku krizu u svijetlu rezultata italijanskog referenduma i odluke Matea Rencija da podnese ostavku.

“Trenutna supersila,“ za koju se vjeruje da se odnosi na SAD, se očekuje da postane sve neobuzdanija i nekompetentna u godini kada će gospodin Tramp stupiti na dužnost.

Još jedno proročanstvo kaže da se predviđa novo primirje između Rusije i Ukrajine, kojem će se suprotstviti SAD, ali prihvatiti EU.

U Latinskoj Americi se predviđa da će se vlade udaljiti od ljevičarske politike, što će pomoći u pripremi za potencijalne građanske nemire.

Najstrašnije od navodnih proročanstava je “Vrući rat“ oko globalnog zagrijavanja i smanjenja resursa, uz, kako se navodi, najveće prijetnje od biološkog oružja i terorizma.

Što se tiče tehnologije, Nostradamus je predvidio da će takozvano računarstvo u oblaku postati standrd, solarna energija će biti šire rasprostranjena i preovlađujuća, a komercijalna putovanja u svemir će se odvijati sa orbitalnim letovima širom Zemlje.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: