Objavljeno: 03.06.2015 u 10:22 | Zanimljivosti | Komentara:

NJENA MUŠTERIJA UMIRE: Marijana je to saznala i učinila nešto ludo i neočekivano!

Mlada konobarica odlučila je pomoći redovitom posjetitelju nakon što je saznala šta mu se događa u životu. Za mnoge je taj potez bio lud i neočekivan, ali za nju je to bio pravi potez.

marijana-musterija

Mariana Villarreal, konobarica iz lanca restorana Hooters u Roswellu otkrila je da jedan od njenih mušterija, Don Thomas, boluje od raka baš u vrijeme kad joj je baka umrla od zatajenja bubrega.

“Nisam mogla ništa učiniti za svoju baku,” rekla je Mariana. “Ako Don bude poživio i još samo dvije sretne godine, ja sam zadovoljna, ali uvjerena sam da će mu Bog dati više.”

“Molila sam se Bogu da mi odgovori da li je doniranje bubrega prava stvar za napraviti dok se u isto vrijeme Don molio za donatora koji se možda nikada neće pojaviti. Puno ljudi misli da sam luda zbog razlike u godinama, ali to je samo broj, bitno je koliko si mlad u srcu,” zaključuje Mariana.

Thomas, otac dvoje djece i veteran Vijetnamskog rata, saznao je de će ostati bez oba bubrega samo par godina nakon što mu je supruga preminula od raka dojke.

“Mariana i ja smo samo dvoje normalnih ljudi. Jedan kome treba pomoć – ja, i Mariana koja je bila toliko spremna tu pomoć pružiti,” izjavio je Thomas.

marijana-musterija-2

Voditelj operacije, Dr Harrison Pollinger, jedan od direktora Instituta za transplantaciju Piedmont rekao je kako se i davateljica i primatelj dobro osjećaju te da će moći voditi zdrave živote nakon operacije.

Nakon operacije Mariana Virrarreal otvorila je GoFundME stranicu za donacije njoj i Thomasu dok se oporavljaju.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: