Objavljeno: 25.12.2016 u 20:32 | Zanimljivosti | Komentara:

Njegova posljednja želja bila je da sav novac sahrane sa njim, a evo kako je njegova supruga to ispunila

Živio je jednom čovjek koji je cijeli život radio, a novac štedio.

kovceg

Nije mu bilo ravnog u škrtosti. Volio je novac više od svega na svijetu, i pred smrt je rekao svojoj ženi: „Kada umrem, hoću da sav moj novac staviš u sanduk zajedno sa mnom. Hoću da ga ponesem na onaj svijet“.

Ponavljao je to stalno, dok nije dobio obećanje od žene da će to učiniti.

Došao je taj dan, i on je umro. Na sahrani, čovjek je ležao u sanduku, žena je, u crnini, sjedila pored, a pored nje je sjedila njena najbolja prijateljica.

Kada je oproštajna ceremonija bila završena, i kada su počeli zatvarati poklopac sanduka, žena je ustala i rekla: „Samo momenat!“

U rukama je držala kutiju od cipela. Prišla je i stavila kutiju u sanduk. Zatim su kovčeg zatvorili i spustili u zemlju.

„Nadam se da nisi poludila i nisi stavila sav novac sa tom starom škrticom?“ – upitala ju je drugarica.

Žena je odgovorila: „Da, stavila sam novac tamo, kako sam i obećala. Pravedna sam hrišćanka i ne mogu lagati. Obećala sam da ću staviti novac zajedno sa njim u sanduk“

„Želis da kažeš, da si sve, do posljednje pare, poslala u grob?“ – iznenadila se prijateljica.

„Naravno“, – odgovorila je udovica – Uzela sam sav njegov novac, stavila ga na svoj račun, a njemu sam ispisala ček na pun iznos, pa neka ga gore unovči kad stigne“.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: