Objavljeno: 14.10.2014 u 18:29 | Zanimljivosti | Komentara:

Nisu imali pojma šta se nalazi u vodi pored mola, sve dok se nisu digli u visine i snimili iz zraka

Engleski gradić Vitstejbl u Kentu poznat je po ostrigama, ali uskoro može postati popularno mjesto za znatiželjne posjetioce koji žele da vide najnovije čudo koje je otkriveno u Velikoj Britaniji.

ogromna-kraba-engleska (1)

Ove nevjerovatne fotografije snimljenje iz vazduha u plitkim vodama koje okružuju mol s kojeg na otvoreno more prolazi na desetine ribarskih brodića postale su hit na internetu.

Ogromna kraba dugačka je najmanje 16,5 metara i leškari na morskom dnu pored mola. Njene zastrašujuće dimenzije će vas šokirati.

Dok neki veruju da je ovo dokaz o ubjedljivo najvećoj krabi, poznatoj po nadimku “Krabzila”, drugi tvrde da je to običan pijesak s kojim se malo poigralo more. Ima čak i onih koji vjeruju da je ova osjenčena figura dobro smišljenja prevara.

Žitelji ovog ribarskog mjestašca već zadovoljno trljaju ruke nadajući se navali turista koji bi voljeli da vide i fotografišu ovu neman poput Nesi u Škotskoj.

Inače, neobična fotografija potiče sa sajta Uvrnuti Vitstejbl koji je onlajn kolekcija čudnih i neobičnih pojava u ovom engleskom gradiću.

ogromna-kraba-engleska (2)

Urednik sajta Kvinton Vinter ispričao je kako je ovo ogromno stvorenje ugledao dok je ljetos vodio sina u lov na rakove.

U prvi mah je pomislio da je voda tako išarala pijesak na morskom dnu. Mislio je da je to zapravo namještaljka. Međutim, ubrzo je promjenio mišljenje.

Inače, titulu najveće krabe na svijetu zasad drži japanska pauk-kraba po imenu Big Dedi koja ima 12 metara u prečniku.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: