Objavljeno: 07.11.2017 u 17:11 | Zanimljivosti | Komentara:

NIJE BRENA, A NI DRAGANA: Ova pjevačica ima najskuplju kuću na estradi

Kada se govori o luksuznim vilama estradnih zvijezda, najčešće se spominju Dragana Mirković, Lepa Brena i Saša Popović.

vera-kuca

No, najvrijedniju kuću, zapravo posjeduje pjevačica Vera Matović, koja je,navodno, svoj luksuzni dom na Dedinju, vrijedan čak tri miliona eura, stekla zahvaljujući umjetničkim slikama!

Naime, ova folk zvijezda je decenijama sakupljala slike, uglavnom istaknutih srpskih slikara prošlog vijeka, a po njenom ličnom ukusu najviše je imala djela Uroša Predića, Save Šumanovića i Paje Jovanovića.

Vera je sa kupovinom slika počela još u doba Jugoslavije, kada cijene tih slika nisu bile toliko visoke, a ona je u to vrijeme slidno zarađivala, što od prodaje ploča i kaseta, što od nastupa, pa je, za razliku od svojih kolega sa estrade, opsednutih nekretninama, odlučila da ulaže u slike, jer je po njenm mišljenju, najbolje ulagati u slike.

Njena ogromna kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih i najvećih na Balkanu, međutim, kako se Veri i njenom mužu Raci približila osma decenija života, odlučili su da se odreknu svog umjetničkog blaga kako bi se skrasili u vili svojih snova.

Evo kako izgleda njena vila:

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: