Objavljeno: 01.10.2013 u 12:52 | Zanimljivosti | Komentara:

Nevidljivi sprej otkriva lopove: Od njega doslovno ‘pozelene’

Policija u Londonu koristi najnoviji sustav zaštite vozila. U njima je sustav koji lopova poprska nevidljivim sprejem. Pod ultraljubičastim svjetlom lopov dobije boju.

Yafet Askale (28) je provalio u automobil u jednom kvartu u Londonu kako bi ukrao različite predmete među kojima je bio i laptop. Automobil je bio opremljen najnovijim sustavom protiv krađe pa je lopov “pozelenio” i tako ga je policija lakše uhvatila.Poprskao ga je nevidljivi sprej koji se zove SmartWater.

SmartWater sadrži boju koja se vidi samo na ultraljubičastom svjetlu. Sustav, osim što poprska lopova, obavještava policiju o krađi. Askale je zanijekao krađu, ali kad su ga osvijetlili ultraljubičastim svjetlom, sve je bilo jasno. Kažnjen je s 49 sati društveno korisnog rada i mora platiti 400 funti kazne.

Policija je, piše u ponedjeljak Mirror, objavila njegove fotografije kao upozorenje drugim lopovima.

- Uz pomoć ove zamke uhvatili smo Askalea i izveli ga pred sud. Ovo je dio strategije smanjenja kriminala i efikasno oružje koje koristimo i nastavit ćemo koristiti protiv onih koji se ovako ogriješe o zakon – rekli su u policiji.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: