Objavljeno: 27.05.2016 u 10:12 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Nemojte da vas zavara: Ovaj dječak je vjerovatno NAJSTRAŠNIJA stvar koju ste vidjeli

Ne dajte da vas zavara slatki, nevini osmjeh ovog dječaka. On nije ni malo naivan, a mnogi vjeruju da je odgovoran za smrt desetina ljudi.

djecak-koji-place

“Dječak koji plače” jedna je od najpoznatijih “ukletih” slika na svijetu, piše portal Allday.com. Oni koji vjeruju u to, kažu da ne plače od tuge, već zato što je zao.

Priča kaže da je slika bila u kući koja je izgorjela do temelja 1985. godine. Jedina stvar koja je preživjela bila je slika dječaka.

I novi vlasnik slike je 1988. godine gledao kako mu kuća gori. Ponovo, samo je slika “Dječaka koji plače” preživjela.

Legenda kaže da je na slici siroče čiji su roditelji izgorjeli u požaru. Naslikao ju je umjetnik koji je usvojio dječaka. Nedugo potom, izgorio mu je studio, a mališan je pobjegao i više nikada nije viđen.

Još je jezivija činjenica da nije riječ o jedinstvenom djelu i da mnoge kopije postoje širom svijeta. Stotine ljudi su prijavile da su im domovi izgorjeli. Jedina stvar koja bi uvijek preživela požar je slika “Dječaka koji plače”.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: