Objavljeno: 10.09.2014 u 19:16 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Nekad htio da se ubije jer je debeo, a pogledajte ga sada

Ovo je priča o čovjeku koje je izgubio izvanrednih 114 kilograma! Nakon dugog stanja depresije u kom se nalazio, pokušao je da izvrši samoubistvo, a sada želi da pomogne drugima koji se bore sa istim problemom.

borac

Majk Vaudbi (32) iz Hula, je zbog pretjerane gojaznosti prije nekoliko godina pokušao da sebi oduzme život. Srećom, nije u tome uspio, već je trudom i voljom smršao 114 kilograma i njegova transformacija je toliko zaprepašćujuća da je čak dobio nadimak “Mr Muscle“.

Majk-VaudbiNapisao je knjigu o svom nesvakidašnjem iskustvu, kako je od teške depresije i teških misli doživio totalnu transformaciju.

U pitanju je brutalno iskrena autobiografska priča o tome šta je sve prošao, emotivno i psihički da bi doživio transformaciju i spasao sebi život. Poslije nuspjelog pokušaja samoubistva Majk je otpočeo sa privatnim treninzima koji su rezultirali gubitku skoro polovine njegove tjelesne težine.

On je postepeno izgradio svoju izdržljivost sa tri jednočasovne sesije dnevno i sasvim prestao da pije. Nakon gubitka skoro polovine svoje tjelesne težine on se i dalje borio sa svojim glavnim problemom – opuštenom kožom, zbog čega je otišao na operaciju gdje su mu odrstranili dio viška kože.

Nakon operacije nije bio potpuno zadovoljan i riješio je da se krene sa treninzima u teretani, u kojima je toliko uživao da je i sam postao lični trener.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: