Objavljeno: 21.03.2017 u 20:40 | Zanimljivosti | Komentara:

NAUČNICI SU I DALJE U ŠOKU: Ovaj misteriozni čovjek iz Kine je imao 256 godina kada je umro a za sobom je ostavio dokaze o svojoj starosti. Kada čujete njegovu tajnu, ostaćete zaprepašćeni

Upoznajte Li Čing Juena, čoveka iz Kine koji je živeo 256 godina. Bilo kako bilo, istina ili laž, definitivno je istina da je ovaj čovek živeo ekstremno dugo. Većinu svog života je proveo u planimama, udišući svež nezagađen vazduh, postigavši dobro znanje o biljkama i jedući zdravo, zato njegova dugovečnost svedoči da ne možete da sumnjate u njegovo svedočanstvo da je istinito.

Li je umro 1933 godine, ali ovaj čovek i dalje fascinira nauku

li-foto-1

Jedan je od nastarijih ljudi koji su živeli i zato jer postoji spor oko njegovog godišta. Bilo da je imao 256 ili 197, činjenica je da je živeo dovoljno dugo da probudi u svima nama radoznalost.

Li je putovao preko planina i provincija da sakuplja biljke

Li Čing Juen je rođen 1733. godine, ali raspravlja se oko toga da je dokazano da je rođen 1677. godine. Njegov tačan datum rođenja nikada nije bio potvrđen ili osporavan kao što mnogo gerantologa tvrdi da nije bilo moguće, ali neke istorijske činjenice svedoče u prilog tome da on zaista jeste poživeo 256 godina.

Rođen u Sičuan provinciji za vreme Kving dinastije

Bio je strastven putnik i putovao je do Tibeta, Mančuria, Vijetnama, Tajlanda, Kansu i Šanksi provinciji u Kini. Bio je dobro upućen u borilačke veštine i sam se obučavao tokom putovanja u polju biljaka (herbologija), sakupljajući biljke gde god je bio.
Mnogi njegovi biljni preparati su dobro poznati za dugovečnost

Li je takođe prodavao bilje kako bi preživeo, i ovo samo po sebi može da nosi svedočanstvo o njegovoj dugovečnosti kao preparate koje je prodavao zabeleženim pod nazivom kao Ginseng, Lingzi, Gogi bobice, Hi Šu Vu i Gotu Kola, koje prema istraživanju eleminišu tumore i ovo bilje je poznato kao biljni lekovi za psorijazu, nervne probleme i prevremeno starenje.

Gogi bovice su bile korištene u tradicionalnoj Kineskoj medicini za zadnjih 6000 godina

bobice-foto

Čak slavne ličnosti kao što su Miranda Ker i Madona govorili su o njegovom podmlađujućim svojstvima. Ginsengu ne treba predstavljanje kao o anti-starenju i podmlađivačkom agentu.

Generali i vojni zapovednici su bili fascinirani Lijem

Liovo zanimanje kao travara nastavilo se za vek sve dok se nije preselio u Kai Ksjan. Godine 1749. dobio je mesto rada u vojsci kao vojni taktički savetnik i učitelj borilačkih veština pod komandirskom armijom generala Jueh Jong Čija.

Ova slika je uslikana od strane drugog generala, Jung Sena

On pripadao revolucijskoj armiji 1927. godine, koji je pozvao Lija u svoj dom. Takođe je zabeleženo da je veliki ratni zapovednik Vu Pifu pozvao Lija u svoj dom kako bi saznao tajnu za dugovečnost.

Činjenica je da je Jang Sen dao zabelešku o susretu sa Lijem govoreći da je taj čovek bio visok preko dva metra, imao perfektan vid, oštar i čvrst hod. Izveštaj Jang Sena je pod nazivom „Činjenični iskaz dobrog i srećnog 250-ogodišnjaka“.

Njegov život je stvorio previše radonalosti

Bio je profesor Vu Čeng Čengdu Univerziteta koji je tvrdio da je Li bio zapravo rođen 1677. godine. Nije bio u potpunosti omašio, zato što je on zapravo otkrio stare carske izveštaje koje datiraju sve do 1827 kada je Liju bilo čestitan njegov 150. rođendan, ako to nije dovoljno, drugi set evidencija pokazuje da su mu 1877. godine čestitali kada je napunio 200 godina.

Li je proizveo svetsku radoznalost

Njujork Tajms je istražio njegovu izvanrednu priču i saznali su od meštana da se njihove deke sećaju Lija još kada su bili deca. Li je uticao dosta na radoznalost gerontoloških istraživača koji su odbacili njegove tvrdnje, tvrdeći da je to bilo Lijevo duhovno i religijsko verovanje koje ga je učinilo da on poveruje da ima 256 godina i da to nije bilo moguće? Ali, da li je?

Lijeva neverovatna tajna dugovečnosti je otkrivena

Bio je to jedan od Lijevih učenika, majstor borilačkih veština i predstavnik Tai Či Čuan-a, koji je otkrio njegovu tajnu. Spomenuo je da kada je Li imao 130 godina, sreo je pustinjaka u pećini koji je imao 500 godina i koji ga je naučio o tajni praktikovanja Bagua Zanga koja je jedna od tri glavne borilačke veštine praktikovane u Vudang školi.

Li je takođe bio podučen veštinom Kvi Gong

Kvi Gong je povezan sa granom borilačkih veština kao i sa tehnikama disanja i trening pokreta koji su trebali da se izvrše sa određenim zvukovima. Li je ovo praktikovao svaki dan bez izuzetka, zajedno sa propisanom ishranom i to je bilo ono što je otkrilo Lijevu dugovečnost.

Reči mudrog čoveka otkrivaju mnogo istine

Kada je Li Čing Juen umro 1933. godine, članak posvećen njemu, pojavio se 15. maja u Tajm magazinu 1933. godine. Zapisan je pod naslovom „kornjača – golub – pas“ i sadržavale su njegove preporuke za dugovečnost.

„Budi tihog srca kao kornjača“
“Hodajte živahno kao golub i spavajte kao pas“

Kao čovek koji je živeo 256 godina, Lijeve reči kriju mnogo istine. Istraživači dokazuju da je zdrava doza sna čuva čoveka od bolesti i doprinosi dugovečnom životu. Lijeva tajna je jednostavna. Jedite zdravo, spavajte dobro, vežbajte i praktikujte vežbe disanja.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: