Objavljeno: 17.11.2014 u 16:38 | Zanimljivosti | Komentara:

Naslijedili su zgradu od bake i djeda, a onda se šokirali onim što su pronašli u podrumu!

Jedan član porodice postavio je na društvenoj mreži Reddit fotografije iz podruma zgrade koju su naslijedili od bake i djeda. Bili su jako iznenađeni onim što su pronašli unutra.

pronasli-stare-cipele-u-zgradu (1)

Naime, oni su unutra pronašli izuzetno rijetku i vrijednu kolekciju starinskih cipela. Sva obuća je nenošena i neoštećena, osim što po kutijama leži višedecenijska prašina.

Ispostavilo se da je zgrada bila prodavnica obuće od 1940. do 1960. godine, ali su njena vrata bila zatvorena decenijama.

pronasli-stare-cipele-u-zgradu (2)

Prodavnica je zatvorena kada se njihova baka razboljela, pa je porodica bila prezauzeta da bi nastavila brigu o poslu. Zato su odlučili da prodavnicu zatvore.

“Nemam pojma koliko je bio unosan ovaj biznis, možda je to bio i razlog zašto su je zatvorili. Moji baka i djed su bili poznati po sakupljanju raznih stvari. Vjerovatno je to išlo uz mentalitet tog vremena. Sigurno su mislili da će te cipele vrijediti mnogo jednog dana”, napisao je nasljednik.

pronasli-stare-cipele-u-zgradu (3)

Ipak, lokacija ovog fantastičnog cipelarnika ostaće misterija dok porodica ne riješi da je otkrije.

pronasli-stare-cipele-u-zgradu (4)

“Kada budemo htjeli da privučemo pažnju rado ćemo otkriti još detalja”, rekao je čovjek koji je postavio fotografije na Reddit-u.

Izvor: cdm.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: