Objavljeno: 02.06.2013 u 19:16 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Napušteno ždrebe našlo “majku” u plišanom medi (VIDEO)

Nedjelju dana staro ždrebe dartmorskog brdskog ponija nazvano Briz (“Povjetarac”) pronađeno je samo nekoliko sati nakon rođenja, kako luta napušteno po Nacionalnom parku Dartmor (Velika Britanija) u potrazi za majkom. Ljudi koji su ga spasili nisu uspjeli da je pronađu, a pošto je takvom mladunčetu uvijek potrebna toplina i nježnost, nabavili su mu velikog plišanog medu, uz kog u hladnim noćima može da se priljubi.

zdrebe-majku-medi

Maleno ždrebe je pronađeno napušteno u blizini krda konja, gde je najprije pokušavalo da sisa druge kobile koje ga nisu prihvatale, da bi se najzad srušilo od iscrpljenosti, u stanju kliničkog šoka i dehidracije. Spasioci su ga tako i pronašli.

Uprkos svim nastojanjima, kobila koja ga je oždrebila nije mogla da bude pronađena, pa je ždrebence smješteno u Utočište za kobile i ždrebad u Devonu, gdje je dobilo i ogromnog plišanog medu, koji mu neprestano pravi društvo u boksu.

Mada igračka ne može da zamijeni majku, Briz u njemu ipak nalazi izvjesnu utjehu, brzo jača i oporavlja se, i rado spava priljubljen uz medino meko krzno.

 

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: