Objavljeno: 20.09.2017 u 19:30 | Zanimljivosti | Komentara:

Namazao je OVO na svoje stare NAOČALE i uklonio sve OGREBOTINE u jednom potezu!

Osobe koje nose naočale znaju kako je ružno kada su im stakla prljava. To svakako zna nervirati, pogotovo što se lako zaprljaju, a teže čiste.

naocale

Ovdje ćemo vam pokazati na koje jednostavne načine ih možete očistiti:

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vrlo korisna. Često se koristi za čišćenje tvrdokornih mrlja na kuhinjskim površinama, ali je dobra i za skidanje mrlja od znoja ili dezodoransa na odjeći. Idealna je zamjena za dezodoranse koji su inače kancerogeni i najčešći uzrok raka dojke, piše “Megagiga“…

Pored ovih potreba, sodu bikarbonu možete koristiti i za čišćenje stakla na naočalama. Samo pomiješajte malo sode sa malo vode i tu smjesu kružnim pokretima nanesite na staklo. Potom obrišite vlažnom pamučnom krpom, pa suhom.

Pasta za zube

Na prethodni način možete koristiti i pastu za zube. Malo je nanesite i prebrišite. Možete je koristiti i za prekrivanje ogrebotina na naočalama.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: