Objavljeno: 29.04.2017 u 21:57 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Nakon dugog i teškog porođaja doktori su je već proglasili MRTVOM iako je bila u komi. Kada se konačno probudila, mužu je šapnula JEZIVU tajnu o njihovoj kćerki…

Porođaj uopšte nije jednostavna i naivna stvar, ali majke uglavnom o ovom iskustvu pričaju sa osjećanjem ispunjenosti i sreće. U ovoj priči to nije slučaj, a saznajte i zbog čega!

porodjaj-iskustvo-majke (2)

Ovo je veoma rijedak slučaj. 24-godišnja majka umalo nije umrla uslijed obilnog krvarenja, izgubila je čak litar krvi, tokom porođaja, ali ni to nije bilo najgore što su preživjeli. Iskustvo porođaja je bilo toliko strašno da ona i njen muž ne planiraju više djece. “Ne vjerujem da ćemo imati više djece. Iskustvo sa Olivijom nas je dovelo do toga – posebno mog partnera. Svašta smo preživjeli!”

Čepmenova je otišla nekoliko nedelja ranije u bolnicu prije nego što je njena kćerka Olivija trebalo da se rodi, međutim, niko se nije nadao prevremenom porođaju. Posteljica mlade majke bila je odvojena od zida materice što je dovelo do obilnog krvarenja. Obavljen je hitan carski rez, a majčino tijelo odbilo je antibiotike i upalo je u anafilatički šok. Ljekari su uspjeli da ožive Čepmenovu, ali je 10 dana bila u komi. Iz kome se probudila sa gubitkom pamćenja, uopšte nije mogla da se sjeti da je rodila kćerku Oliviju. Na to ju je trebalo stalno podsjećati.

porodjaj-iskustvo-majke (3)

“Zaista ne mogu da se sjetim porođaja. Sve što znam, saznala sam od svog supruga Olivera i ljekara. Oni su morali sve da mi objasne, tako da sve znam iz druge ruke. Zaista je uznemirujuće. Mladim majkama je važno da se povežu sa svojom djecom, a ja to nisam uspjela. Zapisali su mi kada je Olivija rođena, koliko je bila teška i ko me je sve posjetio u slučaju da zaboravim. Svakog dana sam bila uznemirena jer nisam mogla da se sjetim šta se juče dogodilo.”

Kada je Čepmenova počela da se oporavlja, Olivijino stanje je počelo ozbiljno da se pogoršava, imala je rupu na svom srcu. Samo osam dana nakon što je odvedena kući, Olivija je prestala da diše. Srećom, Čepmenova je uspjela da obavi reanimaciju, koja ju je spasila, a zatim je odvedena u bolnicu. U bolnici je dobila dijagnozu bronhitisa i upale pluća. “Nisam vjerovala da će preživjeti, bilo je trenutaka kada nisam mogla razmišljati pozitivno!” – rekla je mlada majka

porodjaj-iskustvo-majke (4)

Stvari su djelovale loše za porodicu, ali je ipak nakon šest nedelja na intenzivnoj njezi Olivija puštena kući. Pošto je puštena, Olivija sada raste i razvija se kao i bilo koje drugo dijete.

porodjaj-iskustvo-majke (5)

“Kada upoznate Oliviju nikada vam neće pasti na pamet kroz šta je sve prošla – ona je srećna!” – rekla je Čepmenova

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: