Objavljeno: 06.07.2014 u 13:22 | Zanimljivosti | Komentara:

Najneobičnija ograda na svijetu

ograda

Potpuno inovativna ograda kreativno je djelo dizajnerke Alison Shotz, američke umjetnice koja živi i radi u Bruklinu, u Njujorku. Ograda je specifična po tome što stvara vizuelne efekte kao ogledalo, tako da u potpunosti odražava okolinu. Time se dobija na prostornosti i bašta ili dvorište u kom se ograda nalazi djeluju znatno veće.

Ova instalacija dizajnerke Alison Shotz se nalazi u Socrates Sculpture Park na Long Ajlendu u Njujorku i dugačka je 42, široka 91 metara, a debljine 10 cm. Materijali koji se koriste u izradi ove ograde su akril, drvo, aluminijum i gvožđe.

Zamislite kakav bi vizuelni efekat ova ograda imala na svakoga ko hoda pored. Prelijepa refleksija koju ogledalo omogućava tokom svih godišnjih doba najveći je dar koji ovakva ograda omogućava onima koji je ugrade.

Jedini problem koji se javlja kod ovakvog tipa ograde je što možda na prvi pogled neće biti vidljivi životinjama, ali ni ljudima, zato treba biti oprezan.

Izvor: www.kucastil.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: