Objavljeno: 23.08.2014 u 7:18 | Zanimljivosti | Komentara:

NAJBIZARNIJA SMRT IKADA: Kuhar kobri odsjekao glavu, ona ga poslije 20 minuta ugrizla i ubila

Stručnjak Jang Hong-Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu da funkcionišu do sat vremena nakon što izgube dio tijela, ili čak, kao u ovom slučaju, cijelo tijelo.

kobra

Ova se smrt zasigurno može ubrojati u neke od najbizarnijih ikad. Kolike su šanse da vas ugrize odsječena glava kobre dok njeno tijelo pripremate za večeru? E pa, upravo to se dogodilo poznatom indonezijskom kuharu Peng Fanu dok je pripremao slavno jelo koje se posljednjih godina rijetko priprema u azijskim kućanstvima.

Fanu je pripremu specijaliteta započeo uobičajeno – kobri je jednostavno odsjekao glavu. No, kada ju je krenuo baciti u kantu za smeće ona ga je ugrizla i ispustila svoj jaki otrov. Iz policije su priopćili kako je Peng preminuo prije nego što je stigao u bolnicu gdje bi mu vjerojatno spasili život ubrizgavanjem protuotrova.

- Radi se o veoma neoubičajenom slučaju. To je bila nesreća i nema se što više dodati, kazao je glasnogovornik policije.

Otrov koji ispuštaju kobre izaziva gušenje i paralizu, a ako dospije samo u oči osoba odmah oslijepi. Upravo zato, rukovanje ovim opasnim reptilima ne savjetuje se neiskusnim pojedincima.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: