Objavljeno: 06.11.2014 u 12:22 | Zanimljivosti | Komentara:

Nagazio je ajkuli na glavu i evo šta se dogodilo (FOTO)

Prošle srijede, Hant (20) je umjesto na svoju dasku za surfovanje, stopalom utonuo u okeansku vodu, direktno na glavu ajkule koja je u tom trenuku plivala ispod njega.

ajkula-naslovna

“Uvijek gledaj gde gaziš, naročito ako surfuješ na talasima ispod kojih obitavaju ajkule” – lekcija je koju je veoma dobro, i bolno, prošle nedjelje naučio Australijanac Rajan Hant.

U prvi mah je pomislio kako je nagazio na kamen, međutim kamen ne ujeda. Hant je ispričao tamošnjim novinarima kako je pokušao da ajkulu odgurne rukama, ali da je ona otplivala tek kada ga je ugrizla.

Prijatelji su mu pomogli da dopliva do obale, dok mu je lokalni ribar previo rane do dolaska hitne pomoći.

Sutradan je morao na operaciju uslijed dubokih rana i posjekotina koje je zadobio, a fotografiju prije odlaska “pod nož” objavio je i na svom Instagram profilu uz zanimljiv komentar:

surferi-ajkula-foto-instagram

“Očigledno, ajkule vole stopala.”

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: