Objavljeno: 15.09.2014 u 9:15 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

NADŽIVIO JE 4 ŽENE: Ima 142. god, a sadašnja žena je od njega mlađa više od 60 godina!

Predstavnici Ginisove knjige rekorda najavili su da će provjeriti tvrdnje Indijca Feroz Ud Din Mira koji tvrdi da ima skoro vijek i po. Ukoliko se njegovi navodi pokažu kao tačni, Din Mir će biti proglašen za najstariju osobu na svijetu.

Feroz-ud-Din Mir claims to be the oldest person alive

Indijac Feroz Ud Din Mir tvrdi da je on najstarija osoba na planeti i da ima 142 godinu. Otac desetoro djece kaže da ima rodni list na kojem kao datum rođenja stoji 10. mart 1872.

Din Mir je rođen u planinama na sjeveru Kašmira. Dugo godina je živio i radio u Pakistanu. Indijac se ženio pet puta, prvi put 1890. godine. Trenutno je u braku sa svojom petom ženom, koja je, ako se njegove tvrdnje o datumu rođenja tačne, stariji od nje čak 60 godina.

I pored njegovih tvrdnji da ima skoro vijek i po, Din Mir se i dalje kreće samostalno. Takođje, iako mu je vid oslabio i usporeno priča, on i dalje prepoznaje članove svoje familije.

“Tokom svog života vidio sam i doživio svašta. Život je nekada bio mnogo jednostavniji. Kada nije bilo električne energije i drugog komfora sve je bilo mnogo lakše i prostije. Kako su uslovi za život postajali lakši, ljudi su se otuđili i sve im je teže da žive jedni sa drugima”, priča Indijac.

Izvor: www.kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: