Objavljeno: 18.07.2016 u 11:27 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Na prvi pogled ova djevojka izgleda sasvim normalno, ali kada se izuje shvatićete da ona krije jednu stvarno bizarnu tajnu!

Ova djevojka zna kako da se bavi hakovanjem i može povrijediti bilo koju osobu ili kompaniju, ali ona smatra je uvijek najvažnije poštovati zakon. Sve je sama naučila gledajući tutorijale iz puke radoznalosti. Moderni špijun je upravo rođen!

spijunske-sandale (1)

Ova djevojka bila je inspirisana TV serijom “Mr. Robot”, serijom o hakeru. Ona radi kao veb developer, ali je odlučila da se edukuje po pitanju prednosti i mana hakovanja čitanjem i gledanjem raznih tutorijala na internetu.

Razmišljala je kako da se približi kompaniji kako bi došla do potrebnih infromacija:

“Prvenstveno socijalni inženjering, takođe smatram sebe atraktivnom, tako da postoji razumna šansa da me muškarac pozove ponovo u svoju kancelariju nakon nekoliko pića u susjedstvu” – objašnjava ona.

Ona se ne oslanja na svoj izgled, torbu ili mobilni telefon kako bi došla do informacija. Kao pravi špijun i visoko tehnološki kriminalac, ova djevojka je riješila da iskoristi svoje cipele kao tajni odjeljak gdje će sakriti sav potreban alat.

spijunske-sandale (2)

Ona je dizajnirala i kreirala “Wu Ying” sandale. Naziv ovih sandala ima značenje.

“Wu Ying” u prevodu znači “bez sjenki”, ovo je takođe ime kineskog narodnog heroja koji je osmislio udarac bez sjenke. To je slabiji udarac koji ometa protivnika, a praćen je jakim udarcem.

Svoj “udarac bez sjenke” osmislila tako da će ona ometati pažnju drugih svojim “gornjim dijelom tijela”, tako da niko ne obraća pažnju na njena stopala.

Svaki odjeljak đona ima tajnu pregradu koja se izvlači. Kada se otvori slajd, otkrivaju se svi alati potrebni za hakovanje. Ona ne mora skidati svoje sandale kako bi otvorila fioku.

Ovaj model koristi tehniku 3D štampača. Odjeljci u sandalama su napravljeni tako da mogu izdržati težinu žene, a one su teške kao i bilo koje druge sandale. Izabrala je visoke potpetice kako bi imala dovoljno prostora za odjeljke koji sadrže sve potrebne uređaje za testiranje proboja.

Testiranje proboja podrazumjeva dolazak u okruženje kompanije i krađu informacija, usađivanje malvera iliti malicioznog softvera, i prikupljanje informacija o aktivnostima kompanije.

spijunske-sandale (3)

Ovo nije njen prvi projekat. U prošlosti, ova samouka pronalazačica izmislila je LED suknju koja svijetli zeleno. 

Ove sandale izrađene su od PLA plastike, biorazgradivog materijala. Platforma sandala je visoka 8cm, a dužina traka je 20cm. Velike kompanije obuće oslanjaju se na 3D štampu kako bi izradile svoju obuću. 3D štampač preuzima dizajn i počinje da štampa tako što laserom prelazi preko objekta. Mašina onda spaja objekat i nastavlja sa procesom laserskog očitavanja dok objekat nije u potpunosti skeniran.

Prenosivi ruter, biblioteka, Wispi aplikacija su samo neke od stvari koje je ova Redit korisnica ugradila u svoje sandale. Biblioteka omogućava distribuciju informacija, čak i ukoliko nema vaj-faja ili ukoliko je bežična mreža pala.

Wispi i Pentest nisu dizajnirani da se koriste u ilegalne svrhe.

Ona objašnjava da je veoma kul naučiti razne tehnologije i kako da koristite razne programe, ali da se zakon mora poštovati. “Nema potrebe za glupostima!” – kaže ona.

Svaka sandala ima posebnu funkciju

U desnoj se nalazi Pentest gdje se informacije skupljaju, mogu se odmah ukloniti sa njega ili se priključiti na mrežu. Cilj je da se koristi za povezivanje sa LAN mrežom kompanije i mogućnost daljinskog pristupa informacijama kasnije. Lijeva sandala je isto toliko opasna kao i desna. Većina softvera koje ona može koristiti su ilegalni u Kini

Ona zna da može koristiti softver koji korisnika prikazuje kao legitimnog korisnika vaj-faj mreže i takođe vam prikazuje lozinku, a to je samo dio funkcija. Takođe kaže da postoje i druge korisne alatke koje nikada ne bismo smjeli da koristimo u realnom svijetu, ali da je jako kul da ih isprobate kod kuće i naučite kako one funkcionišu.

spijunske-sandale (4)

Na ulazu u neke kompanije tražiće vam mobilne telefone, tašne, jakne…Ova djevojka je došla na ideju kako da se otarasi vratara a da ne privuče pažnju na sebe. Ove alatke možda djeluju malo, ali one će olakšati obijanje sigurnosne mreže u kompanijama.

Ova lukava žena ne smatra sebe većim tehničarom od drugih žena. Ona jednostavno voli da odvoji vrijeme i nauči i primjeni ono što je naučila.

“Ako djevojka kao što sam ja može ovo da uradi, koliko teško može biti?” – pita se ona.

Ona ohrabruje i ostale žene da nauče kodiranje i hardver

Njen moto je “nemoj uraditi to za mene, već mi pokaži kako ja da uradim”.

Objasnila je da je na taj način stekla ogromno znanje koje ona posjeduje. Firma koja se bavi sajber bezbjednošću bi odmah trebalo da je zaposli!

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: