Objavljeno: 19.11.2013 u 12:40 | Zanimljivosti | Komentara:

Muškarci, sretan vam vaš dan!

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

DILJEM svijeta na današnji se datum, 19. studenog, obilježava Dan muškaraca.

U pitanju je inicijativa koja je 1999. godine pokrenuta u Trinidadu i Tobagu, a svake se godine, pogotovo s rastućom popularnosti, redovito u medijima pojavljuju natpisi feministica koje tvrde da je ovakvo obilježavanje potpuno bespotrebno budući da “muškarci vladaju i ostala 364 dana u godini”.

Unatoč tomu događaj, koji se obilježava u više od 70 zemalja diljem svijeta, podržava UN, a njime bi se trebala promicati sigurnost i zdravlje dječaka i muškaraca, jednakost među spolovima te isticati pozitivne uloge muškaraca u društvu. Ovogodišnja je tema “Čuvajmo muškarce i dječake” kojom se pokušava naglasiti činjenica da su i muškarci žrtve nasilja u obitelji te nerijetko probleme “metu pod tepih”, prenosi Zee News.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: