Objavljeno: 11.10.2017 u 12:05 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Moja kćerka je sa četiri godine dobila prvu menstruaciju. Trenutno je u menopauzi, a ima samo pet godina (FOTO)

Petogodišnja Emili Dover u četvrtoj godini života ušla je u pubertet. Grudi su joj porasle i dobila je menstruaciju i sada, sa svega pet godina, ide na tretmane koji će joj tijelo dovesti u menopauzu.

djevojcica-menopauza

Njena mama Tam (41) prisjeća se trenutka kada je njeno dijete dobilo menstruaciju.

- Bolio ju je stomak i u jednom trenutku mislila je da se ukakila. Na gaćicama sam joj vidjela krv i bila sam van sebe. I sutradan je bilo krvi. Kasnije smo shvatili da je dobila menstruaciju, a jako je teško objasniti djevojčici od četiri godine šta joj se dešava. Sada je vrlo stidljiva zbog toga što joj se tijelo toliko razlikuje od tela drugih djevojčica – kaže Tam.

Kada se mala Emili rodila, ništa nije ukazivalo na to sa kakvim će se problemima susresti. Bila je potpuno zdrava i srećna beba, čak i sitnija od svojih braće i sestara. A onda je situacija počela da se mijenja i počela je da stalno plače i da ima problema sa spavanjem. Uz to, počela je rapidno da raste. Tako je sa četiri mjeseca bila veličine jednogodišnjeg djeteta. Sa dvije godine pojavile su joj se grudi i počela je da se osjeća na znoj. Dvije godine kasnije je dobila menstruaciju.

Ljekari su joj konačno dijagnostikovali Adisonovu bolest, odnosno oboljenje kore nadbubrežne žlijezde. Pored toga, boluje od kongenitalne adrenalne hiperplazije, ali i autizma.

- Emili je moje najmlađe dijete. Drugo dvoje imaju 20 i 22 godine i potpuno su zdravi – kaže Tami, dodajući da su mnogo nevolja prošli dok nisu došli do dijagnoze – jer ljekari su za njen neuobičajen skok u rastu govorili da je to jer su joj oba roditelja izuzetno visoka. Cistične akne su okarakterisali kao običan osip. Za svaki problem imali su odgovor, ali pogrešan.

Sada, kada znaju dijagnozu, Emili ide na tretmane kako bi ušla u menopauzu. Svaka injekcija hormonskog koktela košta oko 1,500 dolara, a posljedice po zdravlje su užasne, jer će proći kroz sve kroz šta prolaze 50-godišnje žene.

Njeni roditelji otvorili su onlajn račun i zamolili sve ljude dobre volje da im pomognu sa ovim preskupim tretmanima.

- Užasno nam je samo kada pomislimo sa koliko će se nevolja susresti u narednim godinama. I sad, u vrtiću, redovno je vršnjaci maltretiraju jer je drugačija od ostalih, a ne smijemo ni da pomislimo šta će se dešavati kada krene u osnovnu školu – zaključuje Tam.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: