Objavljeno: 29.01.2018 u 14:06 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

MLADA MAJKA PROTRNULA OD STRAHA: Hranila sam kćerkicu, kada se počela čudno ponašati, shvatila sam da mi je mlijeko potpuno ružičasto’

Majka malene djevojčice koju još uvijek doji, kazala je kako je zamalo dobila srčani udar kad je vidjela boju svog mlijeka, koje je tog dana bilo roze boje.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Žena iz Australije, koja je htjela ostati anonimna, hranila je svoju 16-mjesečnu kćer, koja se u jednom trenutku počela drugačije ponašati. Tražila je još i još, majka je tada shvatila da je njezino mlijeko potpuno ružičasto.

Uspaničarila se, ali tada joj je sinulo, nedavno je jela mnogo cikle. Nakon obilne salate popila je i sok od tamnog voća, a zatim je još i ‘dovršila’ preostalu ciklu iz konzerve za užinu.

Majka je na Facebook stranici the Breastfeeders in Australia otkrila kako je cikla osim mlijeka promijenila i boju urina njezine kćerkice. Anonimna žena objavila je fotografiju bočice u kojoj se nalazilo malo ružičastog mlijeka koje je izdojila.

Neke od komentatorica bile su zabrinute jer su mislile da je u mlijeku krv, no autorica fotografije uvjerila ih je da je razlog cikla i tamno voće, koje je obilno jela ranije tog dana.

pink-mlijeko

Na blogu australskih dojilja, provjerili su kakva bi trebala biti boja mlijeka prema The Australian Breastfeeding Association. “Boja izdojenog mlijeka varira. Kolostrum je tipično žućkast, a zrelo majčino mlijeko je tipično plavkasto-bijelo. Međutim postoji širok spektar normalnih nijansi kada je u pitanju majčino mlijeko. Mnoge majke nisu ni svjesne kakva je njihova boja, osim oko ga ne izdajaju”. Osim toga boja mlijeka varira ovisno o hrani koju majka jede, poznato je da namirnice poput cikle, mrkve, bundeva, tikvi i lisnatog zelenog povrća ili morske trave utječe na boju majčinog mlijeka.

Osim u mlijeku kod majki koje doje velike količine intenzivno obojane hrane mogu utjecati i na boju urina kod ljudi. Voće i povrće poput cikle sadrži složene pigmente koji u velikim dozama završavaju u urinu. Ti bezazelni pigmenti koriste se i kod bojanja hrane. I beta karoten u velikim količinama može pretvoriti urin u narančastu boju.

Izvor: 100posto.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: