Objavljeno: 05.10.2014 u 12:23 | Zanimljivosti | Komentara:

Mislili su da Meda laje kao i svi drugi psi, a onda su ostali bez teksta

Vlada Grbić (62) iz Skela kod Obrenovca tek osam mjeseci ima Medu, najneverovatnijeg psa na Balkanu, a vjerovatno i šire. Njegov divni ljubimac već je naučio matematiku, geografiju, a ni u gimnastici nije loš.

meda-pas-fenomen

- Komšije su mi dali Medu kada je imao samo četiri mjeseca. Ni sam ne znam kako je počelo Medino “školovanje”. Iz šale sam ga pitao koliko je jedan plus dva, on je zalajao tri puta. Tada sam spontano počeo da ga učim matematiku, a sad zna da množi i dijeli – priča Vlada, dok mu se Meda radosno uvija oko nogu.

Nasred dvorišta je postavljen i obruč, koji Meda olako preskače. Kada mu Vlada kaže: “Okreni se”, Meda se okrene.

- Ja ga pitam: ‘Medo, ko je predsjednik Srbije?’, a on mi zalaje osam puta, koliko slova ima predsjednikovo ime. Na pitanje kako se preziva predsjednik, Meda zalaje tačno sedam puta, jer prezime Nikolić ima sedam slova. Onda ga pitam koji je glavni grad Srbije, a on zalaje sedam puta, to je Beograd. Obavezno ga nagradim granulama za svaki pametan odgovor – kroz smjeh dodaje Vlada.

Ipak, kako to obično biva, Medino odlično znanje nije dovoljno da mu obezbjedi i kvalitetnu kućicu.

- Ja sam ostao bez posla, a još nisam ispunio godine za penziju. Nemam nikakve prihode, sestra mi često pomaže. Najžalije mi je što Medi ne mogu da napravim lijepu nadstrešnicu, ipak on zaslužuje lijep dom – dodaje Vlada, dok Meda laje dva puta na pitanje koliko je četiri podjeljeno sa dva.

Ljudi dolaze iz cijele Srbije

Priča o genijalnom psu prešla je granice Vladinog dvorišta pa su mnogi počeli da dolaze u Skelu da vide čudo od psa.

- Dolaze iz svih krajeva zemlje da vide Medu. Nudili su mi silne pare za njega. Ne dam ga ni za suvo zlato! On je moja najveća radost, moja pametnica – uporan je Vlada Grbić.

Ako i dalje ne možete da vjerujete da pas sve ovo umije, pogledajte vještine genijalnog Mede na video-snimku:

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: