Objavljeno: 01.10.2013 u 21:47 | Zanimljivosti | Komentara:

MEDICINSKO ČUDO: “Porodio” se dvogodišnji dječak

Dječak iz Kine je u stomaku nosio nerazvijeni fetus brata blizanca, koji je bio širok 20 santimetara i imao je formiranu kičmu, udove, prste i noge.

Foto: YouTube / tubemediacom

Foto: YouTube / tubemediacom

Ksiao Feng (2) iz Huaksija, Kina, podvrgnut je operaciji pomoću koje se “porodio“, nakon što su doktori konstatovali da nosi fetus parazitskog blizanca u stomaku.

Dvogodišnji dječak je doveden u bolnicu zbog problema sa stomakom, i bilo mu je toliko loše da nije mogao da diše. Pošto je primljen, ljekari su uradili rendgen i magnetnu rezonancu i otkrili da Feng nosi nerazvijeni fetus svog blizanca u stomaku.

medicinsko-cudo-2

Uklonjeni fetus je bio širok 20 santimetara i imao je formiranu kičmu, udove, prste i noge. Parazitski sijamski blizanac bi se razvio u dječaka i bio bi veliki, jer je skoro dvije trećine Fengovog stomaka oštećeno.

Identični blizanci se formiraju kada se jajna ćelija poslije oplodnje podijeli na pola. A spojeni blizanci nastaju kada jajna ćelija ne uspije u potpunosti da se odvoji na dva dijela.

Doktor Džonatan Fanarof, neonatolog dječije bolnice u Klivlendu, izjavio je da neki spojeni blizanci mogu da opstanu kao “paraziti”, ali ne i kada jedno dijete apsorbuje drugo.

Pogledajte video-snimak:

Izvor: Telegraf.rs / dailymail.co.uk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: