Objavljeno: 03.03.2018 u 20:37 | Zanimljivosti | Komentara:

Medicinska uvjerenja koja su totalno pogrešna a još uvijek su široko prihvaćene kao istinita

Ovo su neka medicinska uvjerenja koja prihvatamo, a pokazala su se pogrešnim:

medicinska-uvjeranja

Trudnoća najčešće traje 9 mjeseci

Ispostavilo se da samo mali broj trudnoća traje 9 mjeseci i da se najčešće bebe rode prije. Također. ne rode se baš na datum koji su vam odredili.

Stomak nam je veći samo zato što puno jedemo

Naravno da će stomak rasti ako jedemo puno ili pijemo alkohol. Ipak, stomak može oticati i zbog drugih stanja. Npr. zbog problema sa gušteračom, srcem. Zato provjerite zdravstveno stanje.

So nije zdrava

So sadrži jod, a jod sprječava gušavost. Naravno, to ne znači da trebate puno soliti jer veće količine soli začepe krvne sudove, pa može doći do srčanog udara. Također veće količine soli štete bubrezima i potiču stvaranje kamenca.

Organska hrana ne sadrži pesticide

Nekada nas ubjeđuju kako je neka hrana koju vidimo na policama prirodno uzgajana, bez hemikalija. ali to često nije tako. Najbolje je da uzimate od nekog pouzdanog.

Med koji kupujete je prirodan

Većina meda koji se nalazi u prodavnicama nije prirodni. Zato pazite gdje ga nabavljati. Kvalitet meda možete procijeniti tako što uzmete kašiku meda i stavite u šašu vode. Ako se rastvori, onda je vještački, ako se ne može rastvoriti, pravi je.

Mrkve pomažu da bolje vidimo naveče

Mrkve sadrže vitamin A koji će jačati naš vid, ali to ne znači da ćemo noću bolje vidjeti.

Potrebno je 8 sati sna

Ne morate striktno spavati 8 sati da biste funkcionisali, poželjno je i 6 sati.

Nije zdravo jesti naveče

Naravno da nije dobro da se prejedate naveče, ali možete jesti lakšu hranu kao što je sir, povrće. Nemojte misliti da ćete smršati, kao ne večerate. Jedite naveče, ali ne baš kasno.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: