Objavljeno: 25.12.2014 u 10:24 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Lijep gest stanara u Tuzli: Božićne poslastice za siromašne i gladne (FOTO)

Kako prenosi Tuzlanski.ba u ulici Branilaca Bosne u Tuzli, u blizini Dramar centra jedan čitalac reporter poslao je zanimljivu fotografiju u opisu koje je naveo:

“Jako dirljiv prizor, stanovnici ove zgrade u ulici Bosne Srebrene (zgrada Kapucino) su odlučili da dio obilne blagdanske, Božićne trpeze namijene ugroženim, iznemoglim i gladnim koji svakodnevno u kontejnerima za smeće traže komadić hljeba kako bi preživjeli. Oni su odlučili da dio poslastica umotaju i ostave na obližnji zidić. Nakon izvjesnog vremena, posjetio sam zidić da vidim da li su poslastice nestale a ono što sam zatekao jako me dirnulo. Naime, neko se manjim dijelom poslastica poslužio i opet sve umotao kako je i bilo da ostane i za drugoga. Kamo sreće da smo svi solidarni kao oni kojima je solidarnost najviše potrebna.”

bozicni-kolacici-tuzla

Izvor: tuzlanski.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: