Objavljeno: 05.09.2014 u 11:15 | Film, Zanimljivosti | Komentara:

Legendarna Radmila Savićević iz mlađih dana: Da li je se sjećate u ovom izdanju? (VIDEO+FOTO)

Ovih dana velika glumica nas ponovo nasmijava sa malih ekrana, i to u ulozi Ristane ’Riske’ Golubović. Međutim, većina mladih se ne sjeća kako je Radmila Savićević nekada izgledala. Karijeru je počela još davnih pedesetih a mi vas podsjećamo na njene prve uloge.

radmila

Radmila Savićević se na televiziji se prvi put pojavljuje u TV filmu „Mica i Mikica” 1961. godine, odakle su i fotografije koje vidite.

Radmila, koja je preminula u novembru 2001. godine zasluženo spade u najveće legende ovih prostora. Karijeru je počela 1946, a prvi film snimila 1961. godine kada je u filmu „Višnja na Tašmajdanu” igrala razrednog starješinu.

Popularnost stiče kao Violeta u „Kamiondžijama”, devojka zaljubljena u Paju Čuturu i kao baka Vuka u Pozorištu u kući.

Godine 1976. snima TV seriju „Babino unuče”, da bi potom igrala u seriji „Vruć vetar”. Krajem osamdesetih tumači lik sekretarice Žarke u „Boljem životu”, a godine 1995. njena karijera dolazi do vrhunca ulogom Riske Golubović u „Srećnim ljudima”. Njena posljednja uloga bila je Dostana u „Porodičnom blagu”.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: