Objavljeno: 01.07.2015 u 20:27 | Zanimljivosti | Komentara:

LEGENDA: Testament Pavla Vuisića samo je još jedan dokaz kolika je bio FACA

Bard jugoslovenske kinematografije Pavle Vuisić preminuo je 1. oktobra 1988. godine u Beogradu, a u knjizi Aleksandra Đuričića “Posle fajronta” objavljen je njegov testament koji pokazuje zašto je bio jedinstven.

vuisic-pavle-foto-printskrin

Ovako glasi testament:

“Testament Pavla Vuisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog novembra 1982. godine, pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam, s tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi. Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju.

Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije. Ovih šest popova, koje za inat hoću, da se ono što se oko groba radi, rade i ćute.

Neka u sebi pevaju. Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim da mi niko nikakav govora, niti jedne reči ne progovori, jer ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, je*em mater.
Pavle Vuisić, 1. novembra 1982. godine”

Na Novom groblju, u “Aleji velikana” nalazi se veliki spomenik od bijelog mermera. Na tom mjestu je porodična grobnica Vuisića u kojoj počiva čuveni Paja.

Cio svoj glumački vijek proveo je pred kamerama, odigravši preko sto pedeset uloga na filmu i televiziji.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: