Objavljeno: 20.06.2016 u 18:05 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Krišom sam pregledala poruke svog mlađeg brata: Voljela bih da to NIKADA NISAM URADILA

Svako ko me je ikada upoznao zna da sam pravi prototip zaštitnički nastrojene starije sestre. Moj mlađi brat Nikola je pet godina mlađi od mene.

djevojka-mobitel

Zaista je dobro dijete, ali je pretjerano ćutljiv. To je onaj tip djeteta sa velikim naočarima koga drugi klinci maltretiraju do besvjesti. Zbog toga sam sebi dala zadatak da ga uvijek pazim i štitim. To mi je lako išlo sve dok nisam morala da se odselim iz našeg gradića kako bih otišla na fakultet.

Inače, zanimljiva stvar u vezi sa Nikolom je ta da ga nikada nije zaista pogađalo to što ga vršnjaci maltretiraju. Dobacivali bi uvrede za njim, gurali ga, saplitali i udarali, a on bi samo ustajao i išao dalje, zagledan u daljinu. Uvijek je sanjao otvorenih očiju.

Zbog toga sam bila oduševljena kada sam se, nakon prvog završenog semestra, vratila kući i saznala da Nikola ima djevojku, Terezu. Non stop je pričao o njoj – kako je prelijepa, prepametna, kako dijele ista interesovanja. Pazite sad, Nikola gotovo nikad do tada nije pričao. Sada nije zaklapao usta.

Naravno, bila sam presrećna. Ipak, budući da sam starija sestra, zanimalo me je kakva je ta djevojka. Pitala sam se zašto joj se dopada moj prilično čudan i ćutljiv mlađi brat. Želela sam da je to i pitam. Ukoliko ga povrijedi, zaklela sam se, zadaviću je.

Nažalost, morala sam da odem na fakultet prije nego što sam imala prilike da je upoznam, pa sam morala da mu dam prostora da se sam snađe sa njom.

Nakon par mjeseci, vraćam se kući i primjećujem da se Nikola ponovo povukao u sebe. Ponovo je ćutljiv i zatvoren. Čim smo ostali sami, pitala sam ga šta je sa Terezom.

“Raskinuli smo”, rekao mi je mirno. Nije zvučao kao tinejdžer kome je slomljeno srce. Pitala sam mamu da li zna nešto više. Međutim, rekla mi je da je jednog dana jednostavno prestao da je pominje i da je to bilo to.

Nešto mi je tu bilo sumnjivo. Kada je mene ostavio prvi dečko, mislila sam da će mi srce prepući. Možda se Nikola stidi da prizna svojoj starijoj sestri da pati?

Na kraju, riješila sam da uradim užasnu stvar. Nikola ima svoju staru kućicu na kraju dvorišta koju koristi od djetinjstva. Iskoristila sam priliku kada se povukao u nju a telefon ostavio da se puni u svojoj sobi da mu prelistam poruke.

Početak njihovog dopisivanja je bio standardan – bilo je tu puno srca, poljubaca i svega ostalog. Zapravo, sve je djelovalo normalno. Posljednju poruku razmjenili su 3. maja, kada su se i dogovorili da se vide. On joj je poslao “Jedva čekam da te vidim! Volim te!” Poslije te, nisu razmjenili nikakvu drugu poruku. Provjerila sam i pozive, i nisam našla ništa.

To me je zbunjivalo, pa sam riješila da nađem Terezu na Fejsbuku. Ukucala sam njeno im u Gugl i našla objavu da je djevojka nestala! Osjetila sam knedlu u grlu dok sam čitala policijski izvještaj. Tereza (15) nestala je 3. maja odmah nakon završetka časova. Roditelji su 4. maja prijavili nestanak.

Nešto nije bilo u redu. Da ih nije neko napao kada su se našli, a sada se Nikola plaši da mi to prizna? Možda je ona oteta a njemu otmičari prijete?

Nisam ništa rekla Nikoli, ali morala sam da znam odgovore. Kako da ih dobijem ako ga ne pitam direktno? Na pamet mi je pala njegova kućica u koju se uvijek povlačio.

Sačekala sam da svi legnu, a onda se sa baterijskom lampom iskrala iz kuće. Ubjeđivala sam usput sebe da nema razloga da se bojim i da ništa strašno neću tamo zateći.

Međutim, kada sam se sasvim približila kući, zapahnuo me je jezivi smrad. Nikada ga ranije nisam osjetila, a opet sam tačno znala od čega potiče. Povukla sam duks preko nosa i ušla unutra.

Terezino tijelo raspadalo se na podu. Odjeća joj je bila pocjepana a ležala je na ćebetu. Pogledala sam malo bolje i vidjela da između nogu i na grudima ima nešto bijelo. To je bila Nikolina…

Istrčala sam napolje i povratila. Nisam mogla da vjerujem da je to djelo mog malog bate.

Nisam ni otišla kući – javila sam mami da sam kod drugarice i da ću se vratiti za par dana.

Napokon sam se juče vratila. Otvorila sam vrata i u dnevnoj sobi zatekla Nikolu.

“Ej, šta ima?” obratila sam mu se. Okrenuo se ka meni, nasmijao se i rekao mi:

“Imam novu djevojku”!

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: