Objavljeno: 29.07.2014 u 7:52 | Aktualno, Zanimljivosti | Komentara:

Kontejner pao na auto: Izgleda nemoguće, ali muškarac i žena su preživjeli ovu nesreću (foto)

Brodski kontejner koji je pao s kamiona doslovno je ‘slijepio’ automobil od normalne visine napravio od njega olupinu tek nešto višu od 60 centimetara.

nesreca1

Vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće ostali su šokirani kad su začuli zapomaganje žene iz unutrašnjosti zdrobljenog automobila, te vidjeli njenu ruku i palac podignut gore kao znak da je s njom sve u redu.

Nesreća se dogodila u kineskoj provinciji Qingdao, a u njoj su tri osobe ozlijeđene. Vozač automobila pretrpio je teške ozljede i vatrogasci su ga morali izvaditi van tako što su razrezali prednji dio automobila, dok je njegova suvozačica prošla samo s par ogrebotina u zdrobljenom automobilu. Vozač kamiona koji se prevrnuo zadobio je samo lakše ozljede.

Nesreću je izazvalo više faktora, prenosi Daily Mail. Istovremeno dok je vozač zdrobljenog automobila krenuo pretjecati kamion, vozač kamiona je kočio naglo kako bi izbjegao sudar s automobilom isred sebe, koji je naglo stao. Kamion je počeo krivudati te je kontejner s njega pao baš u trenutku kad je automobil bio ispod i u pretjecanju.

Da bi ga se podiglo s automobila, na mjesto nesreće moralo se dopremiti kran težak 100 tona.

Svo troje unesrećenih se očekuje da će se u potpunosti oporaviti od nesreće.

Izvor: bportal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: