Objavljeno: 02.06.2015 u 7:27 | Savjetnik, Zanimljivosti | Komentara:

Koliko puta možete da koristite peškir pre nego što ga bacite na pranje?

Koliko puta možete koristiti isti peškir prije nego što ga bacite na pranje? Evo odgovora. Sada će vam život vjerovatno biti malo lakši jer stručnjaci poručuju da to ne mora biti tako. Isti peškir možete da upotrijebite tri do četiri puta.

Foto pixabay

Foto pixabay

Najčešći razlog zbog kojeg peškir bacate na pranje poslije samo jednog brisanja jesu – bakterije i buđ. Ipak, oni će se razviti na peškiru ako ga nakon brisanja ne odložite pravilno ili nakon tri do četiri upotrebe, piše Yahoo.

“Nakon upotrebe peškira potrebno je da ga potpuno raširite da se osuši, a ne samo da ga okačite. Ako ste u mogućnosti, uključite ventilaciju u kupatilu jer ćete na taj način tokom tuširanja smanjiti količinu vlage koja se zadržava”, savjetuje Keri Petersen, ljekar interne medicine iz bolnice Lenox Hill u New Yorku.

Peškir možete i da držite van kupatila za vrijeme kupanja ili tuširanja da ne upija nepotrebnu vlagu.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: