Objavljeno: 14.11.2013 u 10:17 | Zanimljivosti | Komentara:

Kod četvrtine muškaraca ovo je najstresniji događaj u životu

Svaki četvrti muškarac tvrdi da mu je planiranje vjenčanja mnogo stresnije nego partnerici, dok je ženama veći stres preseljenje i briga oko poroda.

Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Tek svaka šesta žena svoje vjenčanje vidi kao stresan događaj, dok za 23 posto mladoženja vjenčanje i svi popratni dogovori oko njega predstavljaju najtežu stvar koju su napravili, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Prema njemu, svaki četvrti muškarac smatra da mu planiranje vjenčanja pada ‘teže’ nego njegovoj boljoj polovici. Ženama istovremeno više napetosti izaziva preseljenje ili trudnoća, piše Daily Mail.

Za pripadnike oba spola prijatelji i članovi obitelji su prije vjenčanja glavni izvor stresa, a među zahtjevne zadatke spada odlučivanje o tome koga pozvati na vjenčanje, financiranje svadbe i ugađanje bližnjima – posebice svekrvama i prijateljima.

Zbog takvih problema čak je trećina parova prije samog vjenčanja pod stresom, zbog čega imaju poteškoća sa spavanjem pa se češće i svađaju.

Kod drugih životnih promjena, poput rođenja djeteta, žene najviše brinu oko samog poroda i promjena koje će doživjeti na tijelu, dok muškarce muči to što će morati promijeniti svoj životni stil.

Izvor: magazin.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: