Objavljeno: 18.05.2018 u 11:53 | Zanimljivosti | Komentara:

Kada su stigli kući s bebom, ostali u šoku i hitno se vratili u rodilište

Istog trenutka vratili su se u rodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete uz isprike zdravstvenog osoblja

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Roditelji novorođene bebe tek kad su došli kući shvatili su da su im u srijedu u rodilištu kliničkog centra u Podgorici dali tuđe dijete.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili rodilište, majka i otac krenuli su kući s djetetom za koje nisu ni slutili da nije njihovo.

Prvi je posumnjao otac, koji je zapazio da je beba mnogo sitnija, a kada su stigli kući, majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

Istog trenutka vratili su se u rodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete uz isprike zdravstvenog osoblja.

“Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi s otpustima rodilja i novorođenčadi. Ovaj propust odmah je uočen i otklonjen”, priopćeno je iz kliničkog centra koji najavljuje oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

“Ubuduće će prilikom otpusta uz majku nazočiti još tri osobe s klinike, jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, najavljuju iz kliničkog centra dodajući kako je ovo prvi put da se ovakav propust dogodio u njihovoj zdravstvenoj ustanovi te da će protiv odgovorne sestre pokrenuti disciplinski postupak radi suspenzije i promjene radnog mjesta.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: