Objavljeno: 22.12.2015 u 18:46 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

KAD VIDITE ŠTO MOŽE NOVI VIBER, druge više nećete ni koristiti

Ako još niste, preuzmite čim prije novu verziju Vibera. Popularna aplikacija za slanje besplatnih poruka i razgovore osvanula je u novom ruhu, a Viber od sada ima i podršku za nove samobrišuće poruke.

Viber-650x406

Za samobrišuće poruke bit će prije svega potrebno preuzimanje i instaliranje Wink aplikacije, koju je Viber nedavno kupio. Pomoću Winka je nadalje moguće podešavanje vremena nakon kojeg će poslana poruka biti izbrisana, kako na telefonu s kojeg je poslana, tako i na telefonu osobe koja je primila poruku. Pritom su korisnicima na raspolaganju četiri vremenske opcije, poruke se mogu izbrisati nakon jedne, tri, sedam ili 10 sekundi.

viber3

Nakon instalacije Wink aplikacije, samobrišuće poruke mogu se slati iz Vibera, i to dodatnog menija, otkud se inače šalju slike, datoteke i slično.
Klikom na Wink ikonu aktivira se kamera te omogućava slikanje ili snimanje kratkog video zapisa dužim pritiskom na Record tipku. Snimljeni materijal se može dopuniti tekstualnim porukama, a onda poslati uz vrijeme nakon kojeg će se poruka izbrisati.

viber21

Wink poruke nikako nije moguće sačuvati, čak se sadržaj poruka ne može vidjeti prije nego se klikne na Wink logo. Ovim potezom, Viber želi zaštititi privatnost korisnika te omogućiti razmjenu povjerljivih fotografija i video zapisa, koji nisu za svačije oči.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: