Objavljeno: 05.11.2017 u 12:47 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

JOŠ JEDAN NAUČNIK POTVRDIO SENZACIJU: Pronađene mumije vanzemaljaca ne pripadaju ljudskom rodu

Navodni mumificirani ostaci pronađeni u oblasti Nasca (Naska Peru) stvorili su ogromne rasprave među onima koji vjeruju u Vanzemaljce, i istraživačima širom planete.

alieni (1)

Naučna zajednica je ostala bez teksta kada su NLO lovci i grupa istraživača dali izjavu tvrdeći da su naišli na mumificirane ostatke nekoliko vanzemaljaca u nezatvorenoj pećini Naska, Peru.

Nedugo pošto je data izjava, naučna zajednica povukla je tvrdnju i označila cijelu stvar kao prevaru, govoreći da je cijela stvar oko navodnih mumija izmišljotina, i da ustvari nikada nije bila otkrivena.

Ovi komentari su dati uprkos činjenici da skeptični naučnici nikada nisu bacili pogled na mumije, niti su ih temeljno analizirali.

Bez obzira na to, kako je naučna zajednica ustala protiv mumija, većina ljudi je prepoznala da su naišli vjerovatno na prevaru, uprkos činjenici da gospodin Džejm Mausan, (NLO istraživač i novinar iz Meksika), i njegov tim obezbjedili dokaze koji ukazuju da mumificirani ostaci pronađeni u Peruu nisu obični ljudski.

Sada, mjesecima pošto su mumije otkrivene i proučavane u nezavisnim laboratorijama širom planete, DRUGI Naučnik je proučio tijela pronađena u Peruu i kazao da ona nisu prevara.

Dr. Hoze Benitez, doktor forenzike, i član ekipe proučavalaca navodnih mumificiranih vanzemaljskih ostataka, dao je šokantne tvrdnje u vezi misterioznih ostataka pronađenih u Peruu.

Benitez je Drugi naučnik koji je stavio svoju reputaciju na kocku izjavivši da mumificirani ostaci bi mogli biti vanzemaljci ili bar nova vrsta još nenađena na Zemlji.

Prvi naučnik koji je imao istu tvrdnju bio je doktor Edson Vivandkoa, specijalista za skelete, koji je zaključio, pošto je proučio ostatke, da nisu ljudski.

Kako god, DNA rezultati sugerišu drugačije.

U stvari , jedan dio DNA rezultata mumificiranih ostataka pokazuje da su sto procenata ljudski, dok je drugi set DNA rezultata dao nepotpune rezultate.

Eto zabune.

alieni (2)

Oba doktora Benitez i Vivankoa, su dio grupe istraživača predvođene Meksikanskim novinarom istraživačem i NLO−ogom gospodinom Mausanom.

Doktor Benitez je analizirao prethodna otkrića zajedno sa gospodinom Mausanom. Godine 2005. Ispitivali su fotografije za koje su sumnjali da bi mogla biti neljudsko tijelo, što se ispostavilo da je mumificirano dijete.

Dr. Benitez skoro je intervjuisan od strane Britanskog NLOiste Stiva Mera, koji je putovao u Peru, da istraži tvrdnje.

“ Našao sam mnogo karakteristika koje ovo tijelo čini potpuno drugačijim. Na prvi pogled, ličilo je na normalno tijelo, ali podrobnije gledajući u svaki djelić tijela, mogli smo naći nekoliko abnormalnosti, na primjer , glava je veća, ima šire oči, manji nos, i nema uši. Ima manje pršljena no uobičajena ljudska…” Rekao je doktor Benitez

“ Struktura kostiju je drugačija, šira je. Ima samo tri prsta i tri prsta na nogama, to su najveće različitosti koje smo primjetili. Ima i par kao što su broj zglobova prstiju i zakrivljenost nokata.” Dodaje dr. Benitez

“Bijela prašina koja pokriva mumificirane ostatke je posebna materija znana kao Diatom tlo, ovo tlo ima jedinstveno porijeklo i posebne karakteristike. Isušuje dehidrira i čuva tkivo, takođe ima neobičnu karakteristiku, insekticid je, tjera insekte.

“Na primjer, glava je istaknutija. Ima šire oči, manji nos, i nema uši. Ima manje pršljenova nego običan čovjek”

“Pomaže u dehidrirajućem procesu i pomaže u prirodnom procesu mumifikacije.”

Svi ovi zaključci doktora Beniteza iznijeti u dokumentarcu produciranom od strane gospodina Stiva Mera sugerišu da mumificirani ostaci pronađeni u Peruu, su sve ali ne ljuski.

“ Od važnosti je; suočeni smo sa probnom mogućnošću otkrića organskog bića veoma sličnog čovjeku ali drugačijeg u isto vrijeme. Moramo da napravimo iskorak i odredimo šta je i odakle je.” Zaključio je doktor Beniz.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: