Objavljeno: 01.10.2017 u 20:03 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

JEZIVO: Rasporili svinju, a TO šta su pronašli NIKO ne može da objasni! Vidite SAMO boju (FOTO)

Čudna priča dogodila se u mjestu Morgan Hil prije nekoliko godina, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Jedan bračni par je na svom imanju vidio divlju svinju. Riješili su da je ustrijele i počaste sebe te večeri.

Međutim, kada su je zaklali i rasporili, primjetili su da svinja ima salo plave boje! Još čudnije od svega je da su meso i organi bili normalne, crvenkaste boje.

divlja-svinja (1)

Prvo se sumnjalo da je uzrok ovoj bizarnoj pojavi rudnik bakra, međutim ispostavilo se da su svi ti rudnici zatvoreni, piše Iflscience.com.

divlja-svinja (2)

Zbog toga su uzorci mesa i sala ove neobične životinje poslati na analizu u Univerzitet Kalifornije. Objašnjavajući slučaj, “Biznis insajder” je razgovarao sa Robertom Popengom koji, veterinarem i toksikologom. On je objasnio da je plavi pigment u svinjskoj masti posljedica konzumacije otrova za pacove ili neku sličnu supstancu, što nisu mogli precizno da utvrde.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: