Objavljeno: 03.02.2017 u 12:45 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Jezive javne kuće: Ovdje žene zaražene HIV-om prodaju tijela

Tisuće žena, od kojih su neke tek djeca, su prisiljene baviti se prostitucijom u užasnim uvjetima, kako bi preživjele u nigerijskom gradu Lagosu.

Foto: Exclusivepix Media

Foto: Exclusivepix Media

HIV pozitivne prostitutke u Nigeriji često se nazivaju “anđelima smrti”. Najmlađe imaju 14 godina i često su prisiljene prodavati svoje tijelo za dvije funte kako bi preživjele.

Žive u užasnim uvjetima u kojima ih dnevno posjećuje i do pet muškaraca. Pretpostavlja se da četvrtina svih seksualnih radnica ima HIV.

Ova siromašna zapadnoafrička zemlja ima 140 milijuna stanovnika, a treća je na svijetu po broju oboljelih od side, poslije Indije i Južnoafričke Republike.

Foto: Exclusivepix Media

Foto: Exclusivepix Media

Ove jezive fotografije se teško mogu izbrisati iz pamćenja, a napravio ih je novinar Ton Koene. Njemu je taksist rekao kad je došao pred javnu kuću da se “smrad HIV-a već može osjetiti”.

- Nigerijci nemaju ništa, osim smisla za crni humor – rekao je Koene.

Foto: Exclusivepix Media

Foto: Exclusivepix Media

Ove djevojke se ne suočavaju samo s bolešću već mnoge trpe zlostavljanja, silovanja i krađe. Žive u malim prljavim sobama.

- Cijena ovisi o mladosti i ljepoti. Ovdje muškarci posjećuju javne kuće ležerno kao da su došli u prodavaonicu - ispričao je Koene, prenosi Mirror.

- Najljepše i najmlađe djevojke žive u Badiji, izvan ovog okruga. Te djevojke imaju samo jednog klijenta po noći koji im plati 50-100 eura – tvrdi.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: