Objavljeno: 11.12.2016 u 11:16 | Zanimljivosti | Komentara:

Jezive blizanke: Smrtno su se bojale jedna druge

June i Jennifer Gibbons bile su identične blizanke rođene 1963. godine na Barbadosu. Nedugo nakon njihovog rođenja roditelji su se preselili u Wales gdje su curice bile izložene svakodnevnom maltretiranju u školi zato što su bile rijetke crnkinje u većinski bjelačkom području.

djevojcice

Međutim, ni sve to nije ni približno toliko neobično kao činjenica da nisu razgovarale s bilo kim drugim. Međusobno su razgovarale specifičnim jezikom kojeg nitko drugi nije razumio. Zbog maltretiranja u školi sve više su se okretale jedna drugoj. Očajni roditelji poslali su ih u različite škole kako bi ih pokušali natjerati na normalnu komunikaciju. Razdvojene su postale katatonične. U strahu za njihovo zdravlje, roditelji su ih vratili doma gdje su se još više zatvorile.

Bizarni dnevnici

Godinama su živjele u svojoj sobi i samo su međusobno komunicirale. Znale su raditi čitave predstave jedna za drugu, a često su i pisale. Sva njihova autorska djela ticala su se seksa i kriminala. Pokušavale su i objaviti zbirke kratkih priča, ali nisu imale previše uspjeha s time. Iz tog vremena ostali su zabilježeni i njihovi dnevnici. June je napisala: “Nitko ne pati kao ja, ne sa sestrom. S mužem, da. Sa suprugom, da. S djetetom, da, ljudi pate. Ali ova moja sestra, mračna sjena mog života, jedina je moja muka”.

Iako su bile blizanke, rođene u tek deset minuta razmaka, postajalo je veliko neprijateljstvo. Jennifer je bila uvjerena da je starija June u svemu bila bolja i pametnija. June je osjećala tu ljubomoru. “Ona želi da smo jednake. Ima pogled ubojice u očima. Dragi Bože, ja se nje bojim. Ona nije normalna i zbog nekoga tone u ludilo. Zbog mene.”

Jennifer je bilježila slično jezive priče u svoj dnevnik. “Postali smo si smrtni neprijatelji. Osjećamo kao da zračimo smrću i iritiramo jedna drugu. Kažem sama sebi: ‘Je li moguće riješiti se vlastite sjene? Bih li umrla bez vlastite sjene? Bez sjene, bih li mogla normalno živjeti ili bih umrla? Bez sjene kojoj na licu vidim prijevaru i ubojstvo”, zabilježila je Jennifer.

Okretanje kriminalu

Nakon neuspjeha s knjigama odlučile su se živjeti u normalnom svijetu, ali i dalje su komunicirale samo jedna s drugom. Budući nisu postale slavne zbog knjiga, odlučile su postati slavne na drugi način. Okrenule su se kriminalu. Uglavnom je tu bila riječ o sitnom kriminalu, ali kad su počele paliti napuštene zgrade, sudstvo ih je odlučilo zatvoriti. Određeno im je psihijatrijsko liječenje u notornoj bolnici Broadmoor gdje samo najokorjeliji kriminalci odlaze na liječenje.

U Broadmooru su i liječnike šokirale. Nekoliko puta se dogodilo da bi jedna sestra se gušila u hrani, a druga je gladovala. 11 godina su provele tamo i s vremenom su se sprijateljile s novinarkom Marjorie Wallace koja je o njima napisala i knjigu.

Na kraju su liječnici odlučili da je vrijeme da blizanke prebace u kliniku poluotvorenog tipa. Wallace je u knjizi napisala da je tijekom posljednjeg njenog posjeta blizanka Jennifer kao grom iz vedra neba rekla: “Marjorie, Marjorie, moram umrijeti”. Kad je upitala zašto će morati umrijeti, Jennifer je samo rekla: “Tako smo odlučile”.

Misteriozna smrt

U ožujku 1993. godine, kada su blizanke imale 31 godinu, prebačene su u bolnicu Casswell. Čim su došle, liječnici su zamijetili da Jennifer ne diše. Žurno su je prebacili u bolnicu, ali samo je proglašena mrtvom. Uzrok smrti bio je akutni miokarditis, upala srčanog mišića. Liječnici nisu pronašli nikakav otrov u organizmu i jednostavno nisu imali pojma kako je naizgled zdrava osoba preko noći umrla, prenosi portal Lineup.

Nekoliko dana nakon sestrine smrti, June je navodno rekla: “Napokon sam slobodna. Napokon je Jennifer dala svoj život za mene”.

June je uskoro izišla iz bolnice i danas živi normalnim životom u Walesu. Jennifer je pokopana, a na nadgrobni spomenik stavljena je pjesma koju je June napisala. “Nekad smo bili jedno. Nas dvije smo bile jedno. Više nismo dvoje, kroz život ide samo jedno. Počivaj u miru”.

Izvor: express.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: