Objavljeno: 10.03.2016 u 17:19 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Jeziva priča o ženi iz Zagreba koja je umrla sama: Raspadala se u stanu punih 35 godina!

Trideset dana nakon što su isključili struju u zgradi, radnici su se vratili kako bi popravili kvar na liftu, a u njemu su našli ženu koja je zbog velikog propusta ostala zarobljena u liftu i tamo preminula.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Na vratima lifta uočeni su tragovi noktiju, jer je nesrećna žena, koju su mediji u Kini identifikovali samo kao gospođicu Vu, očigledno pokušavala da otvori vrata, a agonija u kojoj je preminula niko ne može zamisliti. Ova vijest iz Kine od prije dva dana jednim dijelom podsjeća na jednu vijest iz Zagreba prije osam godina…

U maju 2008. godine stanari u jednom zagrebačkom naselju pronašli su tijelo mrtve komšinice u stanu. Vijest ne bi bila po neobična da njihova komšinica, Hedviga Golik nije ležala mrtva u stanu nevjerovatnih 35 godina!

Hedviga je imala 49 godina kada je preminula, a živjela je u stanu od 18 kvadrata. Komšijama je bila neobična, ali nikada ih nije zanimalo koja je njena priča. Zgradom su kružili tračevi o tome kao ona stalno odlazi u neku sektu u Makedoniju.

Hedviga nije otišla u Makedoniju, već je ležala mrtva u stanu dok su se njene komšije godinama “zabavljale” tračevima o njenom navodnom sektašenju i navodnim ljubavnicima koje je imala. Nijednom u 35 godina ih nije zanimalo šta se nalazi iza vrata njenog stana, nije ih zanimalo zašto u taj stan niko ne dolazi i zašto iz njega niko ne izlazi.

U stanu su postojale vodovodne, električne i plinske instalacije, ali niko u tih 35 godina nije ispostavio račun na Hedviginu adresu, iako niko nije znao da je preminula i da njen kostur leži u stanu.

Ni komšije nije zanimalo zašto je taj mali stan desetljećima prazan, sve dok 2008. nisu nasilno provalili u stan jer su pravili etažiranje zgrade. Da nisu etažirali zgradu ko zna koliko bi još dugo tijelo Hedvige Golik stajalo u tom malom stanu. Uzroke smrti Hedvige Golik forenzičari nisu mogli da otkriju, a bili su iznenađeni kako komšijama nije smetao smrad raspadajućeg tijela u stanu, barem prvih mjeseci nakon smrti, kada je smrad sigurno bio najjači.

Što je zajedničko nesrećnici zarobljenoj u liftu u Kini u kojem je na kraju umrla i Hedvigi Golik? Zajedničko im je to da su živjele same, niko za njih nije pitao, niko ih nije tražio i nikome nisu nedostajale.

Izvor: express.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: