Objavljeno: 04.01.2017 u 10:35 | Zanimljivosti | Komentara:

JEZIVA ISPOVIJEST: Mislila sam da sam naišla na pijanicu na putu, ali istina je bila drugačija!

Kao iz najstrašnijih urbanih legendi – priča ove žene naučiće vas zašto je dobra ideja da zaključate kola iznutra!

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Ovo mi se dogodilo prije par mjeseci, međutim, ni danas ne mogu da prestanem da mislim o tome. Bilo je to oko dva izjutra, vraćala sam se sa dežurstva. Ja sam medicinska sestra, i živim u jednom provincijskom gradiću.

Put je bio sasvim pust, a vrijeme je bilo prilično hladno. Dok sam se približavala kući, vidjela sam čovjeka koji leži licem nadole na asfaltu. Budući da sam medicinska sestra, prvi instinkt bio mi je da izađem i pomognem čovjeku.

Usporila sam, a onda mi je kroz glavu prošla još jedna misao – ipak sam ja sitna žena, od svega pedesetak kilograma, i nemam ništa čime bih mogla da se odbranim ukoliko dođe do nekih neprijatnih situacija. Zbog toga sam riješila da samo javim kolegama iz Hitne pomoći da dođu i pomognu mu. Stala sam na uglu ulice kako bih obavila taj razgovor.

Odjednom, dok sam završavala razgovor, čula sam stravičnu lupnjavu po staklu na prozoru kod mjesta za suvozača. Vrisnula sam i pogledala – čovjek koji je do tog trenutka ležao sada mi je lupao na prozor i pokušavao da otvori vrata! Pošto sam i dalje bila na vezi sa dispečerom, vrisnula sam “Upomoć” i nagazila papuču za gas. Proletila sam kroz crveno svjetlo i uputila se ka kući.

Dispečer mi je govorio da ne stajem kraj kuće već da nastavim da vozim. Poslušala sam ga i krenula da kružim gradom, a sa njim sam čitavu vožnju bila na vezi.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kada sam se napokon smirila, zaustavila sam kola i završila razgovor sa dispečerom koji mi je rekao da će javiti policiji da obiđu moj kraj.

Dok sam skupljala stvari sa sjedišta i spremala se da uđem u zgradu, krajičkom oka, na uglu ulice, ponovo sam ga vidjela! Ovog puta bio je kraj dvojice ljudi! Brzo sam kleknula kraj kola i sačekala da se udalje. Na svu sreću nisu me vidjeli.

Ne znam da li je uopšte imao loše namjere, ali znam da sam i danas izbezumljena ovim događajem. Mogu da vam savjetujem samo jednu stvar poslije svega – uvijek zaključavajte kola iznutra, i nosite nešto za samoodbranu u kolima!”

Izvor: dnevne.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: