Objavljeno: 22.08.2013 u 14:22 | Zanimljivosti | Komentara:

Jedan čovjek, 100 hiljada čačkalica za zube i 35 godina je bilo potrebno da se napravi ova skulptura

skulptura-35-godina

Mnogi se još nisu ni rodili kada je Skot Viver počeo da pravi nevjerovatnu skulpturu u čast grada San Franciska. Ipak, to ne bi bilo toliko zanimljivo i čudno da se ne radi o skulpturi koja je pravljena od čačkalica za zube i to više od sto hiljada komada.

“Koristio sam različite brendove čačkalica zavisno od toga koji dio sam pravio. Takođe mnogi moji prijatelji i članovi porodice sakupljaju čačkalice za mene kada putuju. Neki dijelovi su napravljeni od čačkalica iz Kenije, Maroka, Španije, Njemačke i Italije. Srce u samoj skulpturi napravljeno je od čačkalica koje su ljudi bacali na mom venčanju”, kaže autor ove skulpture.

Ono što je zanimljivo da postoji put kroz cijelu skulpturu koji omogućava kotrljanje loptica od vrha do dna, prolazeći kroz dijelove koji predstavljaju sva najznačajnija mjesta u San Francisku.

Pogledajte više fotografija u galeriji, kao i video koji prikazuje ovo zanimljivo djelo.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: