JAPANCI NAPRAVILI TORTU OD G*VANA: Ali stvarno, pročitajte recept!
Japanski gurmani dobili su novi desert koji je napravljen, vjerovali ili ne, od izmeta gorile. Oni koji su probali ovu neobičnu poslasticu kažu da ima “specifičan ukus”.
Istraživači sa Univerziteta u Kjotu napravili su tip čiz kejka koji se pravi sa bakterijom izvučenom iz životinjskog izmeta.
Neobična poslastica koja će se proizvoditi u ograničenim količinama, nalazi se na meniju univerzitetskog kafea od 6. do 8. avusta, prenosi Dejli mejl.
Bakterija koja se koristi u čiz kejku je otkrivena u Africi gde su japanski istraživači proučavali izmet gorila. Ona živi u utrobi gorila, a obično se iz tijela iznosi putem izmeta.
Istraživači su bakteriju uzgajili u laboratoriji prije nego što su je iskoristili kako bi napravili jogurt koji se koristi u ovoj poslastici.
Kako kažu oni koji su probali novi čiz kejk, on ima “specifičan ukus”.
Izvor: www.telegraf.rs