Objavljeno: 09.08.2014 u 19:05 | Zanimljivosti | Komentara:

Izgubili su kćerkicu u cunamiju. 10 godina kasnije videli su poznate oči …

Indonežanska djevojčica koju je u cunamiju 2004. godine odnijelo more vratila se porodici, objavila je u četvrtak njena majka.

majka_kcerka

Raudhatula Janah je imala samo četiri godine kad je 26. decembra 2004. nju i njenog brata odnio cunami iz porodične kuće u Bandi Acehu, rekla je njihova majka Džamajla za DPA.

Džamajla kaže kako su ona i muž prestali da traže djevojčicu, otprilike nakon mjesec dana, jer su mislili da je poginula, a onda je u junu Džemajlin brat video dijte koje liči na sestrinu izgubljenu kćerku.

Zatim su otkrili da je djevojčicu čuvala starija žena u obližnjem mjestu Ačeh Barat Daji.

U sredu se cijela porodica ponovno našla na okupu.

- Muž i ja smo presrećni što smo je pronašli – rekla je Džamajla i dodala je da to čudo od Boga.

- Čim sam je videla, bila sam sigurna da je to moja kćerka. Ako iko ima ikakve sumnje, spremna sam na DNK test – rekla je.

Džamajla kaže kako je voda njoj i mužu, dok su se držali za plutajuće stablo, istrgnula iz ruku ćerku i sina, tada sedmogodišnjaka.

Raudhatula danas ima 14 godina, a roditeljima je rekla kako vjeruje da je i njen brat preživjeo jer ih je voda odnela na ostrvo Banjak.

- Tražićemo ga na Banjaku jer vjerujemo da je i on živ – rekla je presrećna majka.

Snažan zemljotres je krajem 2004. izazvao cunami u Indijskom okeanu, a život u toj katastrofi je izgubilo 230.000 ljudi.

Izvor: www.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: