Objavljeno: 30.07.2014 u 12:53 | Zanimljivosti | Komentara:

Izgleda kao hrpa plastičnih flaša, ali njima je ta hrpa ispunila san

Jan Kara i Jakub Bures su dva prijatelja koji nisu bili sretni sa velikim količina koje zagađuju vodotoke svjetskih rijeka i okeana. Naročito nisu bili zadovoljni sa otpadom u vidu plastičnih flaša.

Plastika kao otpad čini 90% ukupnog otpada koji pluta rijekama i okeanima. S toga, njih dvojica su odlučili da urade nešto po tom pitanju i skrenu pažnju na ovaj problem.

Nisu dijelili letke i dijelili peticije po Facebook-u, nego su se uhvatili posla.

Naime, skupljali su plastične flaše iz rijeka i sagradili su brod od flaša za plovidbu Evropom kako bi poslali poruku svijetu.

Njihov san bio je da proputuju Evropom, a to će i ispuniti ovime, mada možda prvobitno to nisu ovako zamislili, ali vjerujemo da su oni zadovoljni.

Pogledajte fotogaleriju ispod:

Za ovu svrhu skupili su blizu 50 hiljada flaša. Plan im je da krenu od Praga na jugu do Hamburga na sjeveru. Želimo im ugodno, lijepo i sigurno putovanje.

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: