Objavljeno: 05.08.2014 u 8:41 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Izgleda kao da su ekseri nasumično zakucani u drvo, ali u stvari je fenomenalna umjetnost

David Foster je nevjerovatno kreativan umjetnik koji se specijalizirao za pretvaranje nečeg naizgled običnog u nešto potpuno spektakularno.

eksesi-zakucani-u-drvo-umjetnost-1

flickr / adamrosenberg

Većinom radi koristeći tehniku pointilizma. Pointilizam je umjetnička tehnika gdje se grafike kreiraju crtanjem i slikanjem koristeći tačke.

David je umjetnički genije, možemo ga tako nazvati, odlučio je da ovu tehniku odvede na jedan viši nivo i u drugom pravcu. Umjesto da koristi boju za slikanje, odlučio je da koristi eksere.

Tako što zakuca eksere u drvo ili neku drugu povrsinu, pravi nevjerovatna umjetnička djela. Ako se dovoljno odmaknete od njegovog rada, vidjećete prelijepe slike. Pogledajte galeriju njegovih umjetnina ispod:

Foto: David Foster

Proces izrade jedne ovakve umjetnine zahtijeva sate i sate provedene radeći na njima. Proces izrade i njegov rad možete vidjeti i u videu. Fantastično je!

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: