Objavljeno: 26.07.2013 u 9:30 | Zanimljivosti | Komentara:

Islamska zajednica BiH: Smiju li djevojke nositi šorc za vrijeme ramazana?!

sorc_islam

- Rijaset Islamske zajednice u BiH osuđuje svaku vrstu iskazivanja nasilnog ponašanja prema bilo kome – izjavio je danas u Sarajevu rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta dr. Amir Karić.

Karić je odgovarao na novinarsko pitanje u vezi s nedavnim slučajem verbalnog napada od strane jednog pripadnika tzv. “vehabija” u sarajevskom naselju Breka na djevojke koje su nosile šorc za vrijeme Ramazana.

- Svako ima pravo na izbor u vlastitom životu i ne možemo biti ravnodušni prema tome u smislu da osuđujemo svaku vrstu nasilja, ali isto tako ne možemo preuzeti bilo kakvu vrstu odgovornosti za bilo čije ponašanje na ulici, jer je to, naprosto, nemoguće – kazao je Karić.

Komentirajući upit u vezi s “odlukom općine Stari Grad da se u blizini vjerskih objekata tokom Ramazana ne toči alkohol”, Karić je kazao da, načelno, općine odgovaraju za svoje odluke, a IZBiH za svoje odluke.

- Ali u principu mi podržavamo sve aktivnosti koje vode u pravcu smanjenja alkoholizma i svih drugih vrsta toksikomanija – dodao je Karić, navodeći da to govori u širem kontekstu, odnosno da se ne referira izravno na konkretnu odluku.

Izvor: depo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: