Objavljeno: 21.04.2015 u 12:02 | Zanimljivosti | Komentara:

IMATE LI DVOJNIKA? Evo kako ćete naći osobu koja izgleda kao vi!

Ukoliko na stranicu I Look Like You postavite svoju fotografiju, servis za upoređivanje svih fotografija će na osnovu nje pronaći osobu koja izgleda kao i vi.

I Look Like You  (1)

 

Ovaj zabavan servis koji služi isključivo za razonodu nudi i opciju pregledavanja sličnosti među drugim osobama.

Tako možete pogledati u kojem postotku neke dvije osobe sliče, odnosno čiji izgled se najviše poklapa s izgledom na primjer slavnih ličnosti.

I Look Like You  (2)

 

Cijela ideja razvila se iz priča o bezbjednosnim službama, koje prepoznavanje lica koriste kao pomoć pri traženju kriminalaca.

Autori servisa Vejn dam i Kirk Džonson su odlučili otvoriti web stranicu u trenutku kad korisnici postave više od 100.000 fotografija. To se i dogodilo, a na vama je da provjerite ko izgleda isto kao i vi.

Site I Look Like You omogućava vam da postavite fotografiju i da na osnovu nje pronađu osobu koja izgleda poput vas.

Izvor: kolektiv.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: