Objavljeno: 06.08.2017 u 12:19 | Zanimljivosti | Komentara:

Imao sam 203 kilograma, a onda me je djevojka PREVARILA I OSTAVILA: Sada sam DRUGI ČOVJEK

Majk Vogan (26) iz Mančestera imao je 203 kilograma i živio je na čipsu, gaziranim sokovima i brzoj hrani. Vidio je da mu je veza na izuzetno klimavim nogama, pa je riješio da pokuša da smrša ne bi li spasao stvar, a ispostavilo se da je debelo zakasnio jer ga djevojka sa kojom je pet godina bio u vezi već uveliko vara.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

To saznanje slomilo mu je srce, ali na duže staze, to shvata i sam, baš to mu je bilo potrebno da bi se pokrenuo.

- Baš sam loše živio. Jeo sam samo brzu hranu, teretanu nisam video godinama. Onda se desila ta prevara i život je mogao da mi ode u jednom od dva moguća pravca – da padnem u još dublju depresiju i dodatno se upropastim ili da ovo iskoristim kao šut u zadnjicu i konačno se mrdnem. Odabrao sam ovo drugo i svu energiju uložio u ishranu i vježbanje – kaže Majk medijima.

Inače, Majk se oduvijek borio sa viškom kilograma – od trenutka kada je krenuo u školu, uvijek je bio najdeblji, i mislio je da je gojaznost nešto što će ga pratiti kroz cijeli život. Sa 15 godina je, kaže, imao 118 kilograma i sa godinama je bivalo samo gore. Na fakultet je krenuo sa 146 kilograma i tada su stvari definitivno krenule potpuno nizbrdo.

Kada je saznao da ga djevojka vara, kaže, izgubio je 20 kilograma. A kada je riješila da ga ostavi, on je skinuo 65 kilograma, pa trenutno ima 120 kilograma. Do kraja godine planira da padne na 110 kilograma, a onda će vidjeti šta će dalje.

Prije dijete, njegov dan izgledao je ovako:

Doručak: 4 tosta sa pasuljem

Ručak: Sendviči i čips

Večera: Pica i/ili hamburger

Između svega toga, grickalice i gazirani sokovi u ogromnim količinama.

Sada je njegov dan sasvim drugačiji:

Doručak: Četiri jaja i feta sir

Ručak: Salata, meso ili riba sa povrćem

Večera: Slična ručku

Grickalica nema, kao ni sokova, jer pije samo vodu.

- Da me nije ostavila, i dalje bih bio debeljko koji se prejeda pred kompjuterom. Zato joj, sa ovog stanovišta, zahvaljujem na tom potezu – zaključuje ovaj momak.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: