Objavljeno: 25.09.2016 u 9:48 | Zanimljivosti | Komentara:

Imam 62 godine, TRUDNA SAM i ništa mi ne fali! A neće ni mojoj kćerki

Lina Alvarez (62), doktorka iz Španije čeka treće dijete. Ona je ostala u drugom stanju poslije obnavljanja menstrualnog ciklusa i uspješnog procesa oplodnje.

lina-alvarez (2)

Lina već ima dva sina, ali je oduvijek željela treće dijete i maštala da ima djevojčicu; piše Independent.

Ona je ušla u menopauzu još prije 20 godina, pa je i drugo dijete začela vantjelesnom oplodnjom, ali ipak to je bilo čitavu deceniju prije.

Kada sam se odlučila za treće dijete, mnogi doktori su odbili da preuzmu moj slučaj, jer nisu vjerovali da mogu da uspiju – kaže gospođa Alvarez.

Međutim, ona je našla ginekologa koji je bio voljan da pokuša da izvede složeni proces obnavljanja menstruacije, a zatim oplodnje.

Ginekolog je naglasio da su šanse da Lina ostane trudna samo 6 odsto, ali ona sada nosi djevojčicu.

Znam da je ovo čudo i zbog toga niko nije srećniji od mene. U suštini, ja sam nagrađena za sve muke koje sam pretrpjela – kaže Lina.

Poslije rođenja prvog sina došlo je do greške ljekara, gdje je bebi glava povrijeđena pri rutinskom pregledu. On danas ima 27 godina, ali nije samostalan. Poslije ove boli, Lini je trebalo mnogo vremena da se oporavi i da ponovo poželi da bude majka. Za to vrijeme, ona je već pregurala 50. godinu života.

Tek tada je odlučila da rodi drugo, a sada i treće dijete.

Ovo medicinsko dostignuće je podjelilo javnost u Španiji. Mnogi misle da nije etički da žene koje treba da budu bake postaju majke.

– Nikada se nisam osjećala bolje. Zapravo, osjećam se kao da imam 30 godina. Da, kada moja kćerka bude imala 30, ja ću imati 90 i bićemo srećne – dodaje samouvjereno doktorka Alvarez.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: