Objavljeno: 02.03.2016 u 12:43 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Imala je rak grlića materice: Kada su joj u bolnici izvadili krv, svi oko nje popadali su u nesvijest

Devetnaestog februara 1994. godine, bolničari Hitne pomoći su u kolicima doveli mladu ženu u bolnicu u američkom gradu Riversajdu. Žena je bila svjesna ali je na pitanja ljekara odgovarala jednosložnim rečenicama. Imala je plitke udisaje, a srce joj je kucalo neprirodnom brzinom. Krvni pritisak bio joj je vrlo povišen.

 Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Djelovalo je kao još jedan običan slučaj u Hitnoj pomoći. Jedino što je bilo donekle neobično u tom slučaju bile su godine žene – barem tako tvrdi Morin Velč, ljekarka koja je te večeri bila dežurna. Naime, takvi simptomi karakteristični su za starije ljude, a pacijentkinja je imala tek 31 godinu. Pored toga, imala je tumor grlića materice. Zvala se Glorija Ramirez.

Uslijedila je za ljekare standardna procedura- lijekovi za smirenje i lijekovi za srce. Velčova je, za to vrijeme, pokušavala da upumpa vazduh u pluća pacijentkinje. Kako ništa od toga nije pomagalo, pribjegli su defibrilatorima. Kada su joj skinuli košulju , primjetili su bizaran uljani sjaj na njenom tijelu, a iz usta joj se osjećao čudan miris – kao mješavina voća i bijelog luka.

Kada su pokušali da joj uzmu uzorak krvi, toksična isparenja su krenula da izlaze iz nje. Svaka od prisutnih sestara je, jedna za drugom, počela da se žali na vrtoglavicu, i počele su da padaju u nesvijest. Kada bi se povratile, dobar dio njih ustanovioje da nemaju kontrolu nad udovima. Svaki od 23 članova osoblja bolnice koji su bili u kontaktu sa pacijentkinjom imali su neki od bizarnih simptoma.

Na ovom slučaju policijski inspektori radili su godinama, i na kraju je otkriveno da je kao rezultat različitih medicinskih tretmana kojima je Glorija bila podvrgnuta, u njenom tijelu nastala bizarna toksična mješavina različitih lijekova i krema. Naravno, oni ne mogu da garantuju da je njihova teorija apsolutno tačna. Ali, ako je i sama ta verzija dovoljno zastrašujuća, pomislite samo koliko bi bio jeziv pravi uzrok koji inspektori nisu uspjeli da otkriju?

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: